İzine çıkan bir mahkumun, ‘cezaevine esrar, bonzai ve hap' gibi uyuşturucu madde sokulduğu ve kullanıldığı yönündeki ihbarının ardından, savcı talimatı ile cezaevine bir operasyon düzenlendi. Operasyonu fark eden bazı hükümlülerin yanlarında bulundurdukları uyuşturucu maddeleri boş araziye attıkları tespit edildi. Cezaevi koğuşlarında yapılan aramalarda ise çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Adli ve idari soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

Trabzon'un Araklı İlçesi’ndeki yarı acık cezaevinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde gele geçirildi. Yaklaşık 110 hükümlünün kaldığı cezaevine uyuşturucu madde soktukları ve kullandıkları gerekçesiyle 14 kişi üç ayrı kapalı cezaevine nakledildi. Çok sayıda hükümlüden kan ve idrar örnekleri alınarak uyuşturucu kullanıp kullanmadıklarının belirlenmesi için teste yapılacağı öğrenildi.

İHBAR SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Adalet Bakanlığı’na bağlı infaz koruma memurları tarafından güvenliği sağlanan Araklı Yarı Açık Cezaevi’ne savcılık emriyle operasyon yapıldı. İzine çıkan bir mahkumun, ‘Cezaevine sürekli esrar, bonzai ve hap' gibi uyuşturucu madde sokulduğu ve kullanıldığının ihbar etmesi üzerine, operasyon yapıldı.

14 KİŞİ KAPALI CEZAEVİNE

Yapılan operasyonu fark eden bazı hükümlüler yanlarında bulundurdukları çok sayıda uyuşturucu maddeyi cezaevi dışına attılar. Buna rağmen koğuşlarda yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Cezaevine dışarıdan uyuşturucu madde soktukları ve kullandıkları gerekçesiyle ilk etapta 14 mahkumun ifadelerinin alınmasının ardından Trabzon ve Rize ve Gümüşhane’de bulunan kapalı cezaevlerine nakledildiği öğrenildi.

UYUŞTURUCU TESTİ YAPILACAK


Yapılan operasyonun ardından cezaevinde uyuşturucu kullandıkları düşünülen çok sayıda kişiden kan ve idrar örnekleri alındığı bildirildi. Alınan kan ve idrar örnekleri üzerinde yapılacak tahlil sonunda uyuşturucu kullandıkları tespit edilen kişilerinde kapalı cezaevlerine nakledileceği ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.