Üstün ; Karla Mücadelemiz Aralıksız Sürüyor 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

ZİNCİRSİZ ,KAR LASTİKSİZ ARAÇ KULLANMAYINIZ 

 Sürmene  Belediye Başkanı Rahmi Üstün Geçtiğimiz Haftalarda yağdığı gibi yoğun olmamakla beraber kar yağışı ile karşı karşıya geldiklerini belirterek, böyle sürekli yağmayan kar nedeni ile yollarımızı sürekli biz açıyoruz hemen peşinden kar yine kapatıyor. 

Trabzon’un Sürmene  ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 37  mahalle yolu ulaşıma kapandı. Sürmene Belediyesi Fen İşlerine Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri hasta ve acil olan 7 mahalle yolunu ulaşıma açarken, kapalı mahalle yollarını açma çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor. Karla mücadele çalışmalarında ekibini yalnız bırakmayarak her an sahada olan Belediye Başkanı Rahmi Üstün yaptığı açıklamada, ilçelerinde son yılların en büyük kar yağışının yaşandığını belirterek, “Dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı hemen hemen tüm mahallelerimizi ulaşıma kapattı. Ekibimizle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçerek, 20  mahallemizin ana arterini ulaşıma açtık. Geriye kalan 17 mahallemizde bu gece itibariyle ulaşıma açmayı hedefliyorduk , Kar yağışının tipi şeklinde tekrar bastırması ve açtığımız yollar dahil Tüm mahalle yollarımızı ulaşıma kapaması sonrası karla mücadele çalışmalarını kar kesinceye kadar durdurduk. Üstün ,İnşallah yarından sonra Karla Mücadeleye Belediyemizin Fen İşleri ekibi ile devam edeceğiz . Üstün Allah'ın izni ile ekibimle beraber bununda  üstesinden geleceğiz” dedi.

Kar kalınlığı ilçe merkezimize oranla yüksek mahallelerimizden daha fazla olduğunu belirten Başkan Üstün , “İlçe merkezimizde kar kalınlığı yaklaşık olarak 10 Cm’yi buldu. Tüm ekibimizi sahilden, kırsala doğru yönlendirdik. Şuan itibariyle tüm mahallelerimize ulaşım sağlayamadık ancak, Fen İşlerinde çalışan kardeşlerim yoğun bir çalışma içerisinde. Vatandaşlarımızın da takdir edeceği gibi peş peşe  son yılların en büyük yağışını aldık. Kıymetli vatandaşlarımızdan istirham ediyoruz. Bizleri biraz anlayışla karşılasınlar, sabırlı olsunlar. Bizler, koltuğumuzda oturup keyfimize bakmıyoruz. Vatandaşımız için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın içi ferah olsun. Sürmene Belediyesi olarak biz bu kar esaretinin üstesinden geleceğiz ''diye konuştu.

Üstün Zincirsiz ve kar Lastiksiz Araçlarınızla lütfen Trafiğe çıkmayınız, Toplu Taşıma Araçlarınızı kullanınız, Gelişi güzel araçalrınızı şehir içine park etmeyiniz Karla mücadele ederken araçlarınız hasar görmesini istemiyorsanız yol ve banketlere araç çekmeyiniz .