2919 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında Kış Lastiği Uygulaması yapılmaktadır.

Bununla birlikte dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, 1 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazetede; “İl sınırları içerisinde, kış lastiği uygulaması yapılıp yapılamayacağı, ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır" tebliği yayımlanmıştır. 

Bu kapsamda Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, ilçelerimizde geçmiş yıllardaki ortalama sıcaklık verilerinin 7 derecenin altında olması nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde (bütün ilçeler dâhil) 04 Aralık 2018 – 01 Nisan 2020 tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımacılığı yapan tüm ticarî taşıtlara kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir. 

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmeleri can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi gereğince sürücülerin kurallara hassasiyetle uymaları önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.