Hilton İstanbul Bosphorus’un Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi, yeni yılın ilk lezzet durağında, sebze ve balık ağırlıklı sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip olan Trabzon’u ağırlıyor. 30 0cak-1 Şubat tarihleri arasında Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenecek olan geceler, Karadeniz’in çalışkan, becerikli ve üretici kadınlarının marifetli ellerinden çıkacak çok özel lezzetleri İstanbul’a taşıyacak.
Hilton İstanbul Bosphorus’un gözde mekanlarından Lalezar, Yerel Mutfak Global Lezzet projesi kapsamında bu kez rotasını Türkiye’nin kuzeyine çeviriyor ve Trabzon’un birbirinden özel yöresel yemeklerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Lalezar’ın mutfağını teslim alacak olan Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği çalışanları, Trabzon’un yöresel lezzetlerini misafirlere sunarak yemek kültürlerini en etkili şekilde tanıtacak.
Derneğe bağlı kadın girişimcilerin, kendi yetiştirdiği ürünleri de kullanarak hazırlayacakları özel menü içerisinde mısır çorbası, turşu kavurma, kuymak, hamsi kuşu, su böreği, çorbalıklı lahana sarma, Laz böreği gibi Trabzon mutfağında önemli yeri olan birbirinden lezzetli yöresel yemekler bulunacak. Karadeniz mutfak kültürünü yansıtan bu özel menünün fiyatı içecekler dahil 255 TL olacak.
Trabzon merkeze 15 kilometre mesafedeki Ligene Köyü’nde yaşayan ve şu anda derneğin başkanı olan Funda Çuvalcı’nın önderliğinde, köyden kente göçü engellemek, ev ekonomisine katkı sağlamak ve Lingene Köyü’nü turizme kazandırmak hedefleriyle hayata geçirilen Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği’nin toplam 32 üyesi bulunuyor. Dernek, köydeki kadınların hem ekonomik hem de sosyal açıdan gelişmesine katkı sağlayacak köy pazarıyla da adından söz ettiriyor.
 
 
“Amacımız yerel mutfakları gelecek nesillere aktarmak ve kadın girişimcileri desteklemek”
Hilton Istanbul Bosphorus İş Geliştirme Direktörü Ferah Yağan, Hilton İstanbul Bosphorus’un kadın istihdamına verdiği önemi şu sözlerle dile getiriyor “Hilton’un, son yıllarda özellikle üzerinde durduğu konu, her bir Hilton otelindeki kadın takım üyesi ve yönetici sayısını arttırmak. Bizler de Hilton İstanbul Bosphorus olarak, Hilton’un “Women in Leadership” adını taşıyan liderlik gelişim programının yanı sıra, “Coaching Oncall” programı ile kadın çalışanlarımızın profesyonel koçlardan destek almalarını sağlıyoruz. Kadınların ekonomik yönden bağımsızlıklarını kazanmalarını her daim destekleyerek belli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz “Yerel Mutfak, Global Lezzet” projemizle de hem yerel mutfakları gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor, hem de bu yolla ülkemizdeki kadın girişimcilere desteğimizi sürdürüyoruz.”
Kadınların ekonomik yönden bağımsızlıklarını kazanmalarını her daim destekleyen Hilton İstanbul Bosphorus, belli aralıklarla gerçekleştirdiği “Yerel Mutfak, Global Lezzet” projesiyle hem yerel mutfakları gelecek nesillere aktarıyor hem de bu yolla kadın girişimcilere olan desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar, Adana, Seferihisar, Giresun, Mardin ve Antakya’nın yöresel lezzetlerini Lalezar misafirleri ile buluşturan Hilton İstanbul Bosphorus, 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli Karadeniz mutfağının en özel tatlarını, tadına doyulmaz bir sofrada deneyimlemek isteyen tüm lezzet tutkunlarını bekliyor.
Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için 0212 315 60 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.