"Erzincan-Trabzon demiryolu projesi Aşkale ile İyidere arasına kaydırılıyor" iddiası Trabzon kamuoyuna bomba gibi düştü. 
 

Uğruna kitap yazılan Erzincan -Trabzon Demiryolu gündemdeki sıcaklığını her daim koruyor.


Günebakış gazetesinde yer alan bir habere göre Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü'nün 27 Şubat 2020 tarih ve 405744 sayılı yazısıyla Erzincan-Trabzon demiryolu Erzurum-Rize hattına kaydırıldığı iddia ediliyor. 


 

Söz konusu haberde "Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü yürüttüğü çalışmayla Erzurum (Aşkale)-Rize (İyidere) Demiryolu Projesi’ni vizyona soktuğu ve bunun için güzergah üzerinde bulunan belediyelere çalışma talimatı verdiği ortaya çıktı. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından Rize, Trabzon, Bayburt ve Erzurum belediyelerine gönderilen yazıda Aşkale-İyidere arasında yapılması ön görülen koridora ait (Dgn, Dwg, Ncz, Kmz) sayısal verilerinin gönderildiği ve bu çerçevede 1/5 bin ölçekli güzergah çalışmasının gönderilmesi istendi. 30 gün içinde kurum görüşü bildirilmemesi halinde demiryolu koridoruna ilişkin görüşün olumlu değerlendirileceği kaydedildi." ifadeleri yer aldı.

Bir Tepki de Gümüşhane'den
Haberin kamuoyunda tartışılmaya başlanmasının ardından konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası ( GTSO) Başkanı İsmail Akçay da alternatif güzergahların aranmasını kabul edilemez bularak “Bölgenin kalkınması için yapılan çalışmalarda bölge için en önemli ve faydalı güzergah görülen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinden önce alternatif güzergahlar için çeşitli çalışmaların yürütülmesi bizleri fazlasıyla üzmektedir. Sürekli karar değiştirerek ve farklı söylemlerle hareket ederek zaman kaybediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.