Trabzon’un Sürmene İlçesi, Yeniay Mahallesi Baştımar Küme evlerinin bulunduğu bölgede yoğun yağış sonrası derenin taşmasıyla 24 vatandaş mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşların ihbarı sonrası Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Sürmene İtfaiye Grup Amirliği personeli,Sürmene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve AFAD  ile birlikte bölgeye ulaştı. Yolun çökmesi sonucu itfaiye ekiplerinin iki ayrı mevkiiden uzattığı merdiven ile mahsur kalan vatandaşlar 5 saatlik bir çalışmanın ardından bulundukları bölgeden kurtuldular. 

EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİLER
Kurtarılan vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi ,Sürmene Belediyesi ve AFAD ekiplerine teşekkür ederek, “Bir anda yağmur bastırdı. Dere taşınca paniğe kapıldık. Mahalleyi terk etmek istedik ancak yol derenin altında kaldı. Son çare olarak itfaiye ekiplerini aradık. Saolsunlar hemen geldiler ve merdiven yardımı ile bizleri buradan kurtardılar. Personellere ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’e ve AFAD ekiplerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar. 

TEYAKKUZ HALİNDEYİZ
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise, “Zaman zaman bölgemizde aşırı yağışlar sonrası bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Ekiplerimiz bu konularda her zaman teyakkuz halindedir. Bize ihbar geldiği anda hem merkezden hem de Sürmene İlçemizden arkadaşlarımız harekete geçmiş ve çok kısa bir sürede olay yerine ulaşmışlardır. 24 vatandaşımız kazasız belasız başarılı bir şekilde kurtarılmıştır” ifadelerine yer verildi.


ÜSTÜN İŞ MAKŞNELERİMİZ İLE TEYAKKUZDAYIZ 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,ani bastıran lokal yağmurlar engebeli olan arazimiz nedeni ile İlçemize sürekli zarar vermekte. Üstün tek sevincimiz 24 vatandaşımız sağ Salim evlerine ve çocuklarına kavuşmuştur.Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na,Fen İşleri ,İtfaiye personellerine AFAD ekiplerimize ve Sürmene Belediyemizin Fen İşleri ekiplerine teşekkür ederim .