Sürmene'de Kurtuluş Coşkusu ​​​​​​​

Sürmene'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenlerle kutlandı. 
Sürmene'nin kurtuluşu kutlandı,Sürmene'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101 yıl dönümü törenlerle kutlandı. 

Sürmene'nin düşman işgalinden kurtarılışının  101. yıl dönümü kutlamaları, hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Mehmet Alper Çiğ, Belediye Başkanı Rahmi Üstü'ün çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra Sürmene Belediye Başkanı Makamında tebrikleri kabul etti. 

 Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Kaymakam Mehmet Alper Çiğ halkı selamlayarak kurtuluş günlerini kutladı. Törende konuşan Rahmi Üstün günün anlam ve önemi adına yaptığı konuşmasında, "Osmanlı Devleti 1. Dünya savaşında dört cephede birden savaşarak emperyalizme mücadele vermiştir. Malumunuz üzere yüzlerce yıldır bu topraklar üzerinde var olan emperyalist emeller halen geçerliliğini korumaktadır. Bu durum ülkemizin coğrafik durumu ile yakından ilişkilidir. Bu gün hepimizin bildiği üzere ülkemizin bir bölümünde devam eden bölücü faaliyetler bizleri derinden üzmektedir. Bizler bunlara karşı hep yürek olmalıyız." diye konuştu.

Kurtuluş kutlamaları, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumaları ve  folklor gösterisi ve resmi geçit töreninden sonra program Kulaç Zade Kültür Sitesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Mehtaran Takımının verdiği konser ve değişik etkinliklerle devam etti. 

Kurtuluş Programına Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çiğ,Sürmene Garnizon Komutanı,Sürmene Emniyet Müdürü,Sürmene Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azioğlu,MHP Sürmene İlçe Başkanı Hamit Küçükali,CHP Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Çebi,Saadet Partisi Sürmene Belediye Başkan Adayı Aydın Danışmaz,Kurum Amirlerleri ve Öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.