Sürmene Çamburnu'nunda Akciğerlerimiz yandı 

Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Sürmene Çamburnu'nda Gece geç saatlerde başlayan ve sabaha dek zorlukla söndürülen Orman Yangını Çevrede yaşayan Vatandaşlar ve yetkililere korku dolu anlar yaşattı. 

Çamburnu'nda gece kimsenin olmadığı saatlerde  muhtemelen Kendini bilmez kişi veya kişiler tarafından yapılan gece alemi sonrası yakılan ateşin söndürülmeden terk edilemesi sonucu çıkan yangında 20 hektar Sarı çam yandı. İçinde milyonlarca canlı türü barındıran Çamburnu Mesire yerinde türüne az rastlanan endemik türde canlılar yaşamakta idi. Çamburnu Dünyada Sarı Çam'ın Denizden başlayarak Dağlara doğru uzandığı ender yerlerden bir tanesi olarak Coğrafya Kitaplarında yerini almıştır.  

Sürmene Çamburnu'nundaki yangın Bitki Örtüsünün aşırı kuruması Kible esen rüzgar ve peşinden kendini bilmez kişi veya kişiler veya TERÖR Örgütlerinin planlı bir şekilde ateşe vermesi ile ortaya çıkan bir yangın türü olduğu yönünde kanaat oluşmakta. Gece sabaha kadar Yangını söndürmek için bizzat Kriz masasında bulunan Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı,Trabzon Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit,Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,Of Kaymakamı ,Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Orman Bölge Müdürü ,Rize Orman Bölge Müdürü ,Giresun Orman Bölge Müdürü ,KTÜ Su Ürünleri Fakültesi Rektörü ,Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amiri,Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hüseyin Türker,Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef,Sürmene Spor İlçe Müdürü Kağan Seymen, Kızılay ,AKSA ,Sür- Ak,AFAD yetkilileri yangın başlayıp bitene kadar bölgeden ayrılmadılar. Trabzon'daki Kurumların tüm makine parkları Sürmene Çamburnu'na aktarıldı. 

Gece saat 10.30 'da başlayan Yangın Yetkililerin canla başla sabaha kadar zor şartlar altında çalışması ile tüm olumsuzluklara rağmen 07.30 itibari ile söndürüldü. Çamburnu'ndaki yangında soğutma işlemlerine başlatıldı. Trabzon Valisi artık Orman İşlet Bölge Müdürlüklerinde çalışan İtfaiye Erlerimiz ,Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Personellerimiz ,Büyükşehir Fen İşleri Personellerimiz Yangın bölgesinde soğutma işlemlerini 3-4 gün boyunca yerinde yapmaya ve olay yerinde yeniden çıkabilecek olası yangınları önlemeye yönelik adımları atmaya devam edecekler dedi.  

Çevrede yaşana Vatandaşlar Çamburnu Mesire yeri ve Çöp Alanına giden yol üzeri Akşamcı ve diğer kötü emelleri için kullananların uğrak yeri olduğunu Ateş yakanların ateşini söndürmeden bölgeden ayrıldığını bunun sonunda da böyle Afetler oluştuğunu buna yetkililerin bir çare olması gerektiğini ifade ettiler. 

Olay yerinde Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile birlikte bu sabah gün açarken yapmış olduğumuz incelemelerde gördük ki çevrede yaşayan vatandaşlar çok haklı idi yol kenarları Mangal ateşleri ile dolu her yer içki şişesi ve boş  sigara kutusu dolu idi.