SOYLU ; YAYLALARDAKİ KAÇAK YAPILAR İÇİN KONUŞSUNLAR 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’da yaylalarda yapılan kaçak yapılaşmalarla ilgili sert sözler söyledi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'un yanısıra Trabzon Milletvekilleri Av.Ayşe Suala Köseoğlu,Dr.Adnan Günnar,Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi,Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan,Ak Parti İl Başkan Yardımcıları ve basın mensupları katıldı. 

 Bakan Soylu, Araklı Turup Bölgesinin planlamışının sorumluluğu Turizm Bakanlığnı'nda. Burası bir turizm bölgesidir, muamelesi ilçe veya büyükşehir belediyesi tarafından yapılabilir.

Turizm Bakanlığının gerçekleştirebileceği bir şey… Biz planlamamızı iyi bir şekilde yapmalıyız. Bizim bölgemize katkıyı en iyi kim koyabilecekse Turizm Bakanlığı ortaya koyar. Bizim derdimiz bu anlayışın Trabzon’a kazandırılmasıdır. Biz hiçbir hesabın içinde olmayız. Biz sadece şehrimiz, hemşerimiz burada ne kazanacak ona bakmalıyız. Biz fotoğrafa bakmak zorundayız.

Tonya’da ki Kalınçam Vadisi Turizm Bölgesi olmalı mı? Benim derdim oranın turizm bölgesi olması ve planlamasının yapılması. Turp Turizm Bakanlığnıın uhdesindedir ve karar organı Turizm Bakanlığını'ndır. Yaylalar konusu var.  Yaylalar konusunu gündeme getiren benim. Bir yanlışsa yanlışın sahibi de benim. 78 bin yayla evi sahibi olduğu söyleniyor. Ben bu rakamın üzerinde olduğunu düşünüyorum. Google’den baktığında Allah selamet versin.

Haçkalıbaba yaylasında satışlar var internette. Tabipler odası ona baksın. Nasıl satıyorlar devletin arazisi değil mi? İmar dediğimiz işi vatandaşımız kendi pratiği ile çözmüş. Burada şu noktadayız. Trabzon’da turizm gelişiyor. Daha da gelişecek. 5 yıl içinde şurada helikopterler, buradan kalkacak günlük seferlerle birkaç sefer Haçkalı Baba yaylasına gidecek, Sultan Murat’a gidecek.. Burada hem helikopter pisti hem de helikopter seferleri olacak. Nasıl şimdi Uzungöl’de plansız programsız ahırların ev olduğu ortam varsa, şuanda yaylalarımız da ilerde bu şekilde olmasın” dedi.