SOYLU VAKFİKEBİR'DE OKUL AÇILIŞI YAPTI 
Haber :Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  

Vakfıkebir Belediyesi Mahallerini betonlama, parke çalışmaları ve belediye araç parkına kazandırılan araçlarında açılışının gerçekleştirildiği programa yoğun katılım gerçekleşti.

Açılışa Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,Trabzon Büyükşehir Belediye Başakanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Vakfikebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz,Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu , çok sayıda partili ve Vakfikebir'li vatandaşlar katıldı. 

VAKFİKEBİR BELEDİYE BAŞKANI BAKIN SOYLU İÇİN NE DEDİ

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ev sahipliği yaptığı törene katılımlarından ötürü tüm davetlilere teşekkür etti.  Epey olduğu dönemde bu kadar heyecanlanmadığını ifade eden Balta, ‘Yaptıklarınızı anlatmak sunmak gerçekten çok zor. Trabzon turizmde yükselen bir değer. Hem otel, hem de diğer yatırımlar devam etmekte. İşte bu gördüğünüz otel, 102 öğrenci kapasitesi, 90 yatağı, 180 kişilik pansiyonu ile hem ilçemize, hem Trabzon’a ve ülkemize hizmet edecek. Büyükşehir Belediyemizin de katkıları ile yaptığımız yollar ve araçlarımızın da açılışlarını gerçekleştireceğiz.  Sayın Bakanım sizlere özellikle şahsım ve ilçem adına sizlere çok teşekkür ederim. Ne zaman gelsek gece gündüz bizim sorunlarımızı hallediyorsunuz. Bakanlıkta bizi ağırlıyorsunuz. Çok sağ olun.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da göreve geldiğim günden bu yana çok büyük maddi manevi desteklerle bizim yanımızda oldu. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum.  

BÜYÜKŞEHİR BELEİDYE BAŞKANI GÜMRÜKÇÜOĞLU'DA BAŞKAN'DAN BALTA'YA ÖVGÜLER
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da törende bir konuşma yaparak  “Vakfıkebir’de bir şehrin tüm güçleriyle ortaya koyduğu hizmeti görüyoruz.  2014 mahalli seçimlerinden bu yana ismi Muhammet Balta olan arkadaşımın farkını ben yaşadım ve gördüm. Vakfıkebir’in çehresini değiştirmek için çok özel gayretleri oldu.  Bütün bu hizmetler Vakfıkebir’de Ak belediyecilik farkını göstermiş olacaktır.  Büyükşehir olarak bu yıl başladığımız Vakfıkebir’e ait beton yollar kapsamında yapılan ihaleler yer teslimi aşamasına geliştir.  Beton ve asfaltta 2014’ten beri yapılanlar bizim değil, belediye başkanımız ve bürokratların hizmetidir.  Seçim döneminde vatandaşımız, mahallemiz, muhtarımız hizmet istiyordu ve seçime kadar iş bitsin diyordu. Ama biz seçimden sonra da buradayız dedi, Vakfıkebir’de 10 200 metre beton yolu ihale ettik. 2 milyonluk bir yol ve asfalt yatırımı yapacağız. Beraberce ileriye yürüyeceğimiz ümidiyle tümünüze şükranlarımızı iletiyorum.

MİLLETVEKİLİ BALTA CUMHURBAŞKANI'NI UNUTMADI 

 AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da kendi memleketinde böylesine bir açılış programında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘Büyükliman havzası 30 Mart 2014’ten sonra çok önemli değişikliklere imza attı. Biz Beşikdüzü’müzde de açılışlar yaptık. Tonya’da da, Çarşıbaşı’nda da açılışlar yapıyoruz. 10 Mart 2014’te burada bir temel atmıştık. Şimdi açılış törenindeyiz.  Yine 30 Mart 2014 tarihinde yerel yönetimlere yetki verdiler, destek verdiler. Şimdi belediyemizin de yaptığı hizmetlerin açılışını yapacağız.  Biz dağları delerek, illeri, ilçeleri, kıtaları birbirine birleştiren Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun öğrencileriyiz.  Şimdi de görüyorum ki Vakfıkebir’de belediye başkanımız yollarla birlikte mahalleleri birleştiriyor. Parlar yapıyor, bahçeler yapacak, çok güzel hizmetler yaptı ve bundan sonra yapacak. Ben özellikle belediye başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum.  Her noktada çok güçlüyüz. Çok çalışkan, güçlü bir bakanımız ve milletvekillerimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah Razı olsun. Tüm ilçelere abilik, önderlik yapıyor. Büyük gayreti var. Belediye meclis üyelerimizin tüm teşkilatlarımızın emeği var.  2014’te burada temel atarken sadece öğrenci değil bu ilçenin gönüllü turizm elçileri yetişecek demiştim. Nihayet o gün geldi.  Vakfıkebir önemli bir ilçe. Üreten bir ilçe. Dünya markalarının ilçesi. Bakınız Kebir markası var. Türkiye’nin markası oldu. Bine yakın istihdam sağlıyor. Allah razı olsun. Cemsan var, İskenderoğlu Süt ürünleri var, Karadeniz Plastik, gibi büyük markalar var. Bu nedenle Vakfıkebir önemli diyoruz. OSB’nin gelişmesi için önemli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitim, sağlık, tarım, sanayi, üretim alanlarında Vakfıkebir yükselmeye devam ediyor.  



 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’de konuşmasında son yıllarda yapılan yatırımların her birinin 10-15 milyonu bulan yatırımları önceki yıllarda hizmete açtık.  Pek çok hizmetimizi yürütüyoruz ve yürüteceğiz. Bu gün farklı bir açılıştayız. Bu turizm okulunun önemi büyük. Trabzon turizm şehri. Turizm pastasından büyükliman bölgemizin Tonya ve Şalpazarı ile daha çok yatırım alması için bir taraftan çalışıyoruz.  Turizmin iş gücünü yetiştirmek için, konaklama ihtiyacını karşılamak için böle bir okula ihtiyacımız vardı. Kısa sürede başlandı ve yapımını tamamlandı. Otellerimizde kısa sürede bitecek ve bölgemiz önemli bir turizm destinasyonuna kavuşacak.  Ben tesislerimizin, yollarımızın, iş makinelerimizin hayırlı olmasını diliyor destek veren herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

  BAKAN SÜLEYMAN SOYLU
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’da Vakfıkebir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Bizim ekmek tarifimiz sadece öğünümüzde gıdamızı aldığımız, sıcaklığını paylaştığımız, hayatımızın güzel hatıralarının bir tarafında sürekli olarak belleğimizde bulundurduğumuz bir tarif değildir.  Ekmek haktır, emektir, kardeşliktir, insanlığın tarifidir. Bir ilçenin de ekmek ile anılması, özellikle ekmeğinin lezzetinin, yapılışının, ekmeğinin insanımızla, hemşerimizle buluşması anlamının bulunması, sadece ustaların mahareti de yeterli değildir.  Eğer ona yüreğinizi akıtamazsanız, elinizin bereketi ile onu buluşturamazsanız onu oluşturamazsınız.  Burada tüm sevgisi ve saygı ile bizi kucaklayan Vakfıkebirliler, sadece ekmeğiyle değil, hakkaniyetiyle, vicdanıyla, güler yüzüyle, alın teri ile hakkaniyetiyle bizleri karşıladınız. Hepinize selamlar ve saygılar sunuyor muhabbetle sizleri selamlıyorum.

SÜLEYMAN SOYLU  VAKFIKEBİR DERS VERDİ  Bugün burada önemli yatırımların startı vermenin heyecanını yaşıyoruz.  7 Haziren ve 1 Kasım seçimlerinde Türkiye’yi dara düşürmek istikrarsızlaştırmaya düşürmek, engellemek isteyenlere bağırmadınız, çağırmadınız, onların tezgahlarına düşmediniz, yıllardır milli iradeye sahip çıktığınız gibi dediniz ki ‘Biz size ders veririz, oy ile ders veririz’ dediniz. Hem bize büyük bir sorumluluk verdiniz, hem de ülkemizi 2023-2053-2073 hedeflerinde geri düşmesine müsaade etmediniz. Bizi güçlü gönderin dedik 6 milletvekilimizden 5 milletvekilimizi Trabzon’dan tarihi oyla mührünüzü vurup bizi güçlü bir şekilde Ankara’ya gönderdiniz. Hiçbir gün sizi yarı yolda bırakacak anlayışta olmadık. Biz sizin gücünüzle tarih yazıyoruz. Bundan kısa bir süre önce 3. Köprünün tabliyesi atıldı.

  YAPMAYACAKSINIZ DEDİLER, YAPACAĞIZ DEDİK YAPTIK
 Gezi olayları oldu, geldiler Başbakan Yardımcımıza dediler ki, körfez geçişini yapmayacaksınız, 3. Havalimanını durduracaksınız.  Bu eserlerin yapılmamasını temin edeceksiniz. 3. Köprü bitiyor, körfez geçişi çok yakın bir zamanda tamamlanıyor. Havalimanı tıkır tıkır işliyor, dünyanın en büyük havalimanlarından birine bizim ülkemiz insanları kavuşuyor. Biz 3 bin Dolarlık bir ülkeli 10 bin dolara çıkardık ama bilmenizi istiyorum ki kişi başına 25 bin dolara çıkacağız ve Türk Bayrağını sadece Türkiye’de değil yaptığımız hizmetlerle Türk Bayrağımızı dünyanın her yerine dalgalandıracağız.

 TRABZON’A EN GÜZELİNİ YAPACAĞIZ
Yüksekova’ya, Diyarbakır’a yapacağımız gibi Trabzon’da bölgemiz en güzel havalimanını, en güzel şehir hastanesini yapacağız. YÖK başkanına hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. 2. Üniversite için tüm yazılar yazıldı ve bakanlar kuruluna gönderdi. Nasıl ki burada bugün buranın açılışın yaptıysak 2. Üniversitemizin temelini de büyük bir eğitim hamlesi olarak atacağız. Güney Çevre yolunu yapacağız, Erzincan’dan Trabzon’a demiryolunu başlatanlar biz olacağız. Bir taraftan adalet saraylarını yapacağız, Vakfıkebir’de ve Akçaabat’ta binalarımızı yapacağız.  Bir taraftan yollar, köprüler, dere ıslahlar, okullar, üniversiteler, adım adım 4 yıl sonra Trabzon’un kalkınma modeli Türkiye’ye ve tüm coğrafyaya örnek bir model olacaktır.  

ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAĞIZ
Nisan’ın 22’sindeyiz. Yarın 2 bayramı birlikte kutlayacağız. İş-Kur Genel Müdürlüğü 3 ay 22 günde 298 bin kişiyi işe yerleştirdi. Önümüzdeki günlerde 124 engelli kardeşimize 36 bin  lira hibe vererek onlara gelir sağlayacağız.  500 milyon liralık krediyi insanımızla buluşturacağız.  Bakanlığımız 17 projenin 16’sini 6 ay gibi kısa sürede bitirdi. Şimdi 6 aylık-12 aylık projelerimizi hayata geçiriyoruz.

  İŞÇİ BAYRAMI ÇANAKKALE’DE

 Yarın 23 Nisan ve ondan 1 hafta sonra da 1 Mayıs. AK Parti’nin temel kuralı şudur. Alın teri kurumadan emeğin hakkı ödenecektir.  14 yıldır çalışan insanımızın hayat standartları yükselen bir anlayışı ortaya koyuyoruz.  1 Mayısı bayrama çeviren anlayışı AK Parti koymuştur.  1 Mayıs için sivil toplum örgütlerimizin anlayışına teşekkür ediyorum Türk-İş 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutlayacaktır.  Hak-İş Sakarya’da kutlayacaktır. DİSK İstanbul’da kutlayacaklar. Şunu söyleyeyim, Bu gün ülkemiz terörle mücadele ettiği günlerde, 1 Kasım sonrası gelen huzuru ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı birliğimizi, beraberliğimizi ortaya koymaya daha çok sahip çıkmaya çalışmak gayreti içinde olmamız gereken günlerdeyiz.  

HİÇ BİR SAVAŞ MİLLET MECLİSİNDEN YÖNETİLMEMİŞTİR
Bütün bu çerçeve içerisinde bu eserleri yapıyoruz. Bu topraklar eğer bugün özgürse, 23 Nisan 1923 tarihinde bir kararla beraber bu özgürlük ve hürriyeti sağlamaktadır. Dünyada hiçbir kurtuluş mücadelesini millet meclisi idare etmemiştir. Bu topraklar bütün dünyaya ders olacak bir kurtuluş mücadelesini millet meclisinde yapmıştır. Bu ülke kurulurken hangi büyük mücadelelerinin verildiğini unutmak mümkün değildir. Yarın 23 Nisan bizim için önemlidir. Biz Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir lafzını hiç bir zaman aklımızdan çıkarmadık