Rizeli şehit babası İrfan Kesimal (50) evini tehdit eden kaya kütlesinin ortadan kaldırılması için devletten istediği yardımı alamadı. Kayayı kendisi durdurmaya kalkınca ise ölümden döndü.

Rize’nin Ardeşen ilçesi Şenyamaç Köyü’nde ikamet eden şehit babası İrfan Kesimal, evini tehdit eden büyük bir kaya kütlesinin durdurulması veya ortadan kaldırılması için İl Özel İdaresi’nden yardım istedi.

Kayanın bulunduğu yere iş makinesi çıkarılamayacağı gerekçesi ile Kesimal’in talebi geri çevrildi. Kesimal bu kez kayayı durdurmak kendisi harekete geçti. Kesimal kaya kütlesini parçalayarak kaldırmak için metal araç ve gereçler hazırlarken spiral makinesindeki spiral taşının parçalanması sonucu boğazından, göğsünden ve anlından yaralandı.

Yaralarına 50’ye yakın dikiş atılan şehit babası, pansuman için geldiği Kaçkar Devlet Hastanesi’nde kendisine yöneltilen sorular üzerine yaşadığı olayı şöyle anlattı:
“Evin yaklaşık 200 metre yukarısındaki yamaçta bulunan büyük bir kaya kütlesi geçtiğimiz aylarda hareket etti. Kaya kütlesini durdurmak için Özel İdare’den yardım istedik. Bir çok dilekçe yazdık. En son kayanın bulunduğu yere iş makinesi çıkartılamayacağı için kayayı kendi imkanlarımızla kaldırmamız istendi. Bunun üzerine kayayı kendim kaldırabilmek için araç gereç hazırlarken ispiral makinesindeki taşın patlaması sonucu yaralandım. Kesinlikle devletimden şikayetçi değil. Kurumlardan da şikayetçi değilim. Ancak sorunumuzla ilgilenmeyen kişilerden şikayetçi olacağım.”

Kesimal’ın komşuları da yaptıkları açıklamada, köye yakın bir yerde bulunan taş ocağındaki patlamalardan dolayı kaya kütlesinin hareket ettiğini belirterek köy sakinleri için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söylediler.

İrfan Kesimal’ın oğlu Uzman Çavuş Caner Kesimal 2012 yılında Uludere’de teröristler ile girdiği çatışmada şehit düşmüştü.