Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu’nun yapılmasında büyük katkısı olan  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Üsküdar Belediye Başkanı  Av. Hilmi Türkmen müjdeyi verdi. Şalpazarı’na modern bir yüksekokul binası kazandıran Başkan Hilmi Türkmen, YÖK’ün Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’na Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü altında“Sivil Savunma” ”İtfaiyecilik” programı açılmasına onay verdiğini bildirdi.Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü’nün söz konusu tekliflerini değerlendiren Yüksek Öğretim Kurulu, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’na önümüzdeki 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik alanlarında iki program açılmasına ve 40’ar öğrenci alınmasına onay verdi. Onay yazısı dün Trabzon Üniversitesi’ne ulaştı.

Okulun arsasını hibe eden Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ,Okulun öğrenci alımına başlayacak olmasının heyecanını yaşıyor .
Kurukız yaptığı açıklamada “Yüksekokulun ilçemizde açılması konusunda, belediye olarak her zaman elimizde gelen gayreti gösterdik. Bundan sonra da yüksekokulumuzun her türlü sorunuyla yakından ilgileneceğiz ve belediye olarak bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz. Şalpazarı ilçemizde Meslek Yüksekokulumuzun açılmasında büyük emek ve gayret gösteren herkese ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk da sosyal medya aracılığı ile yüksekokul müjdesini duyurarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Çabuk‘un mesajı şöyle:

“Artık Sorumluluk Tüm Şalpazarı’nda Yükseköğretim Kurulu 2020-2021 Eğitim Öğretim döneminde Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına 40 öğrenci alınmasına onay vermiştir. İlçemize Hayırlı Uğurlu Olsun Üniversitenin Açılmasında Emeği Olan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a, İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU’ya Milletvekillerimiz Salih CORA,Çevre Komisyon Başkanı Muhammet BALTA’ya ,Adnan GÜNNAR’a Bahar AYVAZOĞLU ‘na İl Başkanımız Haydar REVİ’ye ,Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLUna Taşın Altına Bedenini Koyan Binayı Yapıp ,Tüm Tefrişatını Alan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’e YÖK Başkanı Yekta SARAÇ’a Arsasını Veren Şalpazarı Belediye Başkanı Refik KURUKIZ’a Trabzon Üniversitesi Rektörü M.Emin AŞIKKUTLU’ya Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin KARAMAN’a Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Atilla ATAMAN’a Meslek Yüksek Okulunu Hep Gündemde Tutan Siz Değerli Şalpazarı Halkına Çok Teşekkür Ederim.”

2020–2021 Eğitim- Öğretim yılında eğitime başlayacak olan Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’nda Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü altında“Sivil Savunma” ”İtfaiyecilik” programı ile tercih edecek öğrencileri kayıt yaptıracak.