Sağıroğlu ; Yomra Halkını Deniz ile Buluşturacağım 
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Kaşüstü Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, halkı denizle buluşturacaklarını söyledi

YAN YOL İLE GEÇİŞ SAĞLANACAK

Trabzon’un Yomra ilçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Kaşüstü Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, halkı denizle buluşturacaklarını söyledi.  Başkan Sağıroğlu yaptığı açıklamada, Kaşüstü’nde meydana gelen trafik sıkışmasından ötürü bir yan yola ihtiyaç olduğunu belirterek, “ Kaşüstü mahallemizde özellikle yaz aylarında trafikte bir sıkışma meydana geliyordu. Bu sorunu çözmek için Türkiye’de emsali görülmemiş bir kavşak çalışmasına başlanıldı. Bunun yanında bizde neler yapabiliriz diye düşündük. Adliyemiz ile otelin bulunduğu alanda geçiş sağlayarak hem yaya hem de araç geçişini sağlayacağız. Bunun yanında hem de vatandaşımıza kapatılan yolları ulaşıma açarak halkımızı denizle buluşturacağız” dedi.

YÜRÜYÜŞ YOLU PLANLIYORUZ

Villaların bulunduğu alanda kamuya terk edilmiş alanlar var diyen Başkan Sağıroğlu, “Bu alanları bazı villa sahipleri kullanımına almış, duvarla çevirmiş kimse sahile inemiyor. 3621 Sayılı Kıyı Kanunu’nda ‘Sahiller vatandaşın kullanımındadır. Kimsenin özel mülkiyeti değildir, kiralanamaz’ deniyor. Dolayısıyla 4 adet villada terk edilmiş olan yerleri kamuya açık hale getireceğiz. Varsa duvarlar onları da yıkacağız. Yolları açıp vatandaşımızı hem sahille hem de denizle buluşturacağız. İnşallah sahilde bir yürüyüş yolu planlaması yapıyoruz. Onu da hayata geçirmek için gayret edeceğiz. Bizlere asfalt temininde bulunan Karayolları Bölge müdürü Selahattin Bayramçavuş’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.