Rize'yi Yağış ve Sel Vurdu 
Rize'nin Kalkandere ilçesinde etkili olan yağışlar nedeniyle birçok evi su bastı, elektriklerin de kestiği köylere ulaşım sağlanamıyor.

Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Yeşilköy ve Esendere Köyünde kuvvetli yağışlar sonucu derelerde su taşkınları meydana geldi.  Birçok evin su altında kaldığı bölgede bazı evlerde mahsur kalanlar oldu. Vatandaşlar tarafından mahsur kalanlar kurtarılırken yaklaşık 10 evin tehlike nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi.

Yeşilköy Köyü Muhtarı Mehmet Erdem, yaşanan dere taşkını sonrası herhangi bir can kaybının olmadığını ancak evlerde ve köyde maddi hasarın büyük olduğunu söyledi.
Yeşilköy ile Esendere'ye ulaşım sağlanamadığını, köylerde elektriklerin de kesik olduğunu kaydeden Muhtar Erdem, "18.30'da başlayan yağmur sonucu dere taştı. Dere yatağındaki evleri su basınca bu evlerdeki vatandaşlarımız evlerini boşalttı. Evlerinde mahsur kapan vatandaşlarımızı da diğer vatandaşlarımız kurtardı. 3 saat aralıksız yağan kuvvetli yağmur sonucu derelerin taşmasıyla Yeşilköyle Esendere'ye ulaşım sağlanamıyor, elektrik verilemiyor. Maddi hasar çok fazla. Tek tesellimiz can kaybının olmayışı" dedi.