HALEP GÖNÜL COĞRAFYAMIZDADIR
Kredi Yurtlar Kurumu kız öğrenci yurdu önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Rize Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Necmettin Yavaşi, öğrencilerin Rize esnaflarından ve hayırsever vatandaşlardan Halep için yardım topladığını belirterek  “Bu yardımları gönül coğrafyalarındaki Halep’e gönderiyorlar. Önemli bir konuda duyarlılık gösteren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnşallah ülkemizin dört bir yanından giden bu yardımlar oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmakta bir nebzede olsa yardımcı olacaktır” dedi.

MAALESEF BÜYÜK BİR ACI YAŞANIYOR
Kampanyada duyarlılık gösteren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerine teşekkür eden Rize Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu ise “Harçlıklarından ve zamanlarından kısarak böyle bir yardım için ön ayak oldular.  Suriye ve Halep’te yaşanan trajediye bir çözüm bulma adına kendilerince bu yardım kampanyasını vücuda getirdiler. O bölgede maalesef büyük bir acı yaşanıyor. Batı coğrafyası o acıların yaşandığı Halep’e bir istatistik ölenlerin sayıları bazında bakabiliyor.  Ama biz Türkiye için ülkemizde yaşayanlar için kesinlikle böyle değildir. Bu millet var olma mücadelesi verdiğinde Halep’te bizimle omuz omuza mücadele etmiştir. Bugün buradaki bu yardımı çok değerli buluyorum. O bölgeye yapılan yardım bizim için bir mecburiyet ve zarurettir” dedi ve bu tür kampanyaların devamını diledi.

HALKIMIZ DUYARLI
Rize Kızılay Şubesi Başkanı Bahattin Karali, Kredi Yurtlar Kurumu ile bu organizasyonu ortak düzenlediklerini belirterek; “Yardımlarımızı Halep’e uğurlamak için burada toplandık. Allah yapılan bu yardımları kabul eylesin. Rize halkına ve yardımseverlere teşekkür ediyoruz. İlimizden telefon üzerinden smslerle birçok yardım gönderildi. Halkımız bu konuda duyarlı davranıyor. Biz yetkililer de yardımların gerekli yerlere ulaşması için çaba sarfediyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından yardım tırı Halep’e doğru yola çıktı. 

Türk Kızılayı Rize Gençlik Kolları ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Türk Kızılayı Topluluğu da tören esnasında hazır bulunmakla birlikte Halepli kardeşleri için gönderilen yardım tırının her anında kolları sıvayıp iyilik için çalışarak sivil toplum konusunda sosyal farkındalıklarını gerçekleştirdiler.