Orman Bölge Müdürlüğü işletme müdürleri toplantısı yapıldı
 Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü işletme müdürleri toplantısı Gümüşhane'de yapıldı.

Kent merkezindeki bir otelde yapılan toplantıya Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, bölge müdür yardımcıları, 13 şube müdürü, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerinde görevli 8 Orman İşletme Müdürü ile fidanlık müdürü katıldı.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün 2018 yılı programlarının uygulanması ve harcama gerçekleşmesinin izlenmesi, yıl sonu hedefleri ile 2019 yılı cari ve yatırım programlarının belirlendiği toplantının açılışında konuşan Trabzon Orman Bölge Müdürü Döngez, yılın 3'üncü toplantısını Gümüşhane'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda 2019 yılında yapılacak olan çalışmaların bütçe ve programlarının da değerlendirileceğini belirten Döngez, şunları kaydetti:

"Şu an için Türkiye'deki ormanlık alanımız ülkemizin yüzde 28,6'sıdır. Hedefimiz Cumhurbaşkanımızın belirlediği hedef doğrultusunda 2023 yılında yüzde 30 oranını yakalamaktır. Genel manada, dünyada ormanlık alanlar hızla azalmaktadır. Gelişmiş ülkelerde bile negatif seyir izlenmektedir. Ancak ülkemiz gerçekten bu noktada bir atılım gerçekleştirmiştir. Neredeyse ormancılar olarak fidan dikecek sahalar aramaktayız. Bu noktada maddi olarak bir sıkıntımız yok. Özellikle ağaçlandırma noktasında devletimiz imkanlarını sonuna kadar açmıştır. Diğer konularda bir tasarruf gerçekleşse de ağaçlandırma noktasında tasarruf söz konusu değildir."

Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç de müdürlük olarak 2018 yılı cari ve yatırım programlarının gerçekleşme oranının yüzde 70'lerde olduğunu belirtti.

Yıl içinde ekim ve kasım aylarında yapılacak tempolu çalışmalarla yıl sonuna kadar programların yüzde 100 seviyesine ulaşacağını bildirerek, "Orman yolları yapımında, orman köylerine verilen krediler ve ağaçlandırma ile toprak koruma çalışmalarını da tamamlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.