Koronavirüs tedbirleri nedeniyle diğer etkinlikler iptal edildi.
 
Of'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. yıl dönümü gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile kutlandı.
 
Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü sene-i devriyesi nedeniyle sadece anıt önü çelenk sunma töreni yapıldı. Çelenk sunma töreni Of Kaymakamlığı önündeki Atatürk anıtına Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu çelenkleri sundular. Ardından saygı duruşu ve  İstiklal marşı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören sona erdi.  
 
Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılında yapılan anıt önü çelenk sunma törenine Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Burak Çelik, Of İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve öğretmenler katıldı.
 
BAŞKNA SARIALİOĞLU, OF’UMUZUN KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında insan ve toplum sağlığı açısından bu sene Of’ta kurtuluş coşkusunu yaşayamadıklarını ifade eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu bu hastalığının en kısa sürede ortadan kalkmasını ve millet olarak yeniden coşku içinde kurtuluş coşkusunu yaşamayı arzu ettiklerini sözlerine ekledi.
 
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından konuşan Başkan Sarıalioğlu, “Her karış toprağında milli birlik ve beraberlik ruhunun tecelli ettiği aziz vatanımızın kıymetli bir parçası olan Of’umuzun kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Kültür, İlim ve Alimler Şehri Of’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutluyor, 28 Şubat Milli Kurtuluş Fitilini ateşleyen, istikbalden istiklale giden yolu açan tüm kahramanlarımıza ve Tarihi Şanlı Of Direnişi ile adını altın harflerle tarih sayfalarına yazdıran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kutlamalardaki diğer etkinlikler iptal edildi.
 
Haber ve Fotoğraf: Gökhan Karataş