Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Erzurum, Aksu Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü. Dr. Orhan Erzurum Giresun'u çöp ayıbından, Aksu Mahallesi'ni de çöp kokusundan kurtaracaklarını söyledi.

Aksu Mahallesi sakinlerinin çöp alanında aşırı derecede muzdarip olduğunu dile getiren Erzurum, “Hem yerel hem de genel iktidar tarafından yıllardır halkın çöp kokusuna maruz bırakıldı. Daha önce açıkladığımız ve üzerinde de hassasiyetle durduğumuz projelerimizden ilki Katı Atık Dönüşüm Tesisi idi. Giresun'da hala birileri çöp sorununu hallettiğini iddia etse de hallolmuş hiç bir sorun yoktur. Bu konu başlı başına Giresun'un en büyük problemlerinden birisi olmaya devam ediyor. İvedilikle bu sorunun modern çağın gerektirdiği gibi halledilmesi gerekmektedir.

Bununla ilgili çok ciddi çalışmamız ve araştırmamız olmuştu. İnşallah Belediyeyi aldığımızda Katı Atık Dönüşüm Tesisini Giresun'a kazandıracağız. Bu gündemde konuşulan depolama tesisi değil geri dönüşüm tesisidir. Bizlerin yapmayı planladığı proje tamamen ekolojik bir tesisidir. Giresun'un ekonomisine çok ciddi katkıları olacaktır. Piraziz'den Eynesil'e kadar Giresun'un tüm çöpü hiç bir atık bırakmadan işlenecek geri dönüşüm haline getirilecek. Burada; elektrik ve organik gübre üretilecek. Bu tesiste 400 kişi istihdam edilecek. Elektrik ve Organik Gübre ekonomimize ciddi bir canlılık getirecek. Dolayısıyla da Aksu'daki çöp dağı kente karşı işlenmiş suçlar kapsamında olup bu ayıptan da kurtulmuş olacağız" dedi.


Dr. Orhan Erzurum ve Belediye Meclis Üyesi adayları daha sonra Ada Hastanesi'ne giderek seçim çalışmalarını sürdürürken, Erzurum "Giresun'da artık bazı şeylerin değişme zamanı geldi. Resmen Giresun’a üvey evlat muamelesi yapılıyor. Giresun artık gelişmeli, değişmelidir. Giresun, Ordu’nun yanında kasaba, Trabzon’un yanında köy halini aldı. Bu memleketi sahipsiz bıraktılar. Bizde bu sebeple Giresun Belediyesi'ne talip olduk. Bu memlekete yapılmayanları yapmak istiyoruz. Bizim tek derdimiz bu memlekete hizmet etmek” şeklinde konuştu.