Mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim okunacak
Haber : Muzaffer Beşinci  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzonluların bayramı en güzel şekilde geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bayram dolayısıyla mezarlıkların bakım ve temizlikleri yapılırken, engelli vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için söz konusu mezarlıklarda engelli araçları hazır bulundurulacak. Büyükşehir Belediyesi Ortahisar ilçesindeki Sülüklü, Bahçecik ve Bostancı mezarlıklarında bu yıl farklı bir uygulama başlatacak. Ramazan Bayramının birinci gününde bu mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim okutulacak. Mezarlıklardaki Kur’an-ı Kerim tilaveti bayramın birinci günü ile sınırlı olup, ikindi vaktine kadar devam edecek. Kabristanlıkları ziyaret edenlere ayrıca cüz dağıtılacak ve ikramlar yapılacak.

HALK BAYRAMLAŞMASI,

BAYRAMIN II. GÜNÜNDE

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi, Trabzonluların bayram alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için kontrollerini sıklaştırırken, alışverişin yoğun olduğu yerlerde Zabıta görevlilerinin sayıları arttırıldı. Vatandaşlar bayram boyunca 321 16 28 ve 188 nolu telefonları arayarak istek ve şikâyetlerini Belediyeye bildirebilecek. Trabzon’da halk bayramlaşması töreni, bayramın ikinci günü olan 26 Haziran Pazartesi günü Çarşamba günü saat 11:00'da Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak.

Vatandaşların bayramlarını en iyi şekilde idrak etmeleri için tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ramazan Bayramının paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneklerini ortaya koyduğunu kaydetti. Gümrükçüoğlu, "Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir. İnanıyorum ki bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. İslam âleminin mübarek bayramlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.