KENAN KURU YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İÇİN YAZDI

FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR NESİLLER…

2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılına başlayan sevgili yavrularımıza, onları geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize ve ailelere hayırlı olmasını TÜRKAV olarak temenni ediyoruz.

Öğretmenler; “Cumhuriyet Sizden Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Nesiller İster” diyen Atatürk’ün özdeyişine sadık kalınmalıdır.

Bilen - bilmeyen değerlendirmesi yapmadan ilk önce bu topraklar üzerinde insan ve millet olduğuna inanıldığı gün birlik ve beraberlik tesis edilerek kalkınmışlık ve gelişmişlik sağlanabilecektir. O halde yapılması gerekenin, eğitim ve öğretim olduğunun görülmesidir.

Teknolojinin insan hayatında yer alması onun alışkanlıklarını da araştırmalarında ve düşünüş biçiminde reform sayılabilecek değişiklikler meydana getirebilecektir.

Sosyal dayanışmayı ve hayatı yorumlamayı yönetim biçimlerini de önemli ölçüde değiştirmiştir. Gelişen dünya bu noktada yaklaşımlarla kendini geliştirmeyi hedeflemekteyken Türk Milli Eğitim yapısına kalıcı bir uygulama bulunamamaktadır. Müfredatın devamlı olarak değişikliğe uğratılması başta öğretmenlerimizi, çocuklarımızı ve aileleri ümitsizliğe sürükleyebilmektedir.

Bunun yanında ana dilde eğitim adı altında Milletin birliğini zedelemeye çalışanlar, haince anlayışlarına sinsice hizmet etmektedirler. Geleceğimizi emanet ettiğimiz ve edeceğimiz yavrularımızı bu haince düşüncelerini uygulama noktasında değerlendirmemek gerekmektedir.

TÜRKAV, eğitim ve resmi dilin milletin birleştirici “olmazsa olmazı” olarak görerek bölücü ve hain emellerine alet edenleri nefretle kınamaktadır.

Akılcılık, Türk Milletinin önemli özelliğidir.

Bir eğitim ve öğretim yılında öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının gelir dağılımı adil ve dengeli olmalıdır. Gelir dağılımındaki dengenin eğitim ve öğretime olan katkısını ifade ederken objektiflikle değerlendirilmesini önemli görmekteyiz.

Geleciğimizin teminatı çocuklarımızı, gençlerimizi, sevgili yavrularımızı 2013-2014 eğitim ve öğretim yılını tebrik ediyor, başarılar diliyorum.