Yanlış yaptığını anlayan Çavuşoğlu'nun, "Oy anasini yahu, doğru yahu, erken okuduk" sözleri, elindeki mikrofondan tüm köye yayıldı.

Ezanı saatini karıştırdığını söyleyen Çavuşoğlu, "Kazayla bu ülkede neler oluyor. Bu da bir kaza. Yarın da 12 dakika geç okurum, olur biter" esprisini yaptı.

Ezanı duyan imam Alaattin Çavuşoğlu, koşarak geldiği camide mikrofonu aldı ve "Ezan yanlışlıkla  12 dakika erken okundu, orucunuzu bozmayın" anonsu yaptı.

Ancak saate dikkat etmeyen ve orucunu erken bozan köylüler gerçeği öğrenince, "Bir kaza yaşadık" yorumunda bulundu. O anlar da, köydeki bir alabalık tesisine iftar için gelen Davut Yılmaz tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Davut Yılmaz, "Çocuklar Osman amcayı uyarmak için camiye koşmuş. Osman amcayla çocuklar arasında yaşanan diyalog hoparlörden köye yayıldı. Osman amcanın, 'Oy anasini, doğru yahu' gibi sözleri de duyuldu" dedi.

Saat 20.02'de okuması gereken akşam ezanını saat 19.50'de okuyan ve köylülerin çoğunun erken oruç açmasına neden olan Osman Çavuşoğlu, imsakiyede akşam ezanı ile yatsı ezanını karıştırdığını söyledi.

Saat 21.50'de okunan yatsı ezanın saat bölümüne bakmadan dakika bölümüne baktığı anlaşılan  Osman Çavuşoğlu, "Kazayla bu ülkede neler oluyor. Bu da bir kaza. Yarın da 12 dakika geç okurum, olur biter" diye espri yaptı.