Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyol projesi kapsamında Çaykara-Akdoğan-Sultan Murat Yaylası bağlantı yolunda asfalt çalışmalarına başladı. Belli bölümleri daha önce asfaltlanan Sultan Murat Yaylası yolunun geriye kalan 12,5 km’sinin asfaltlanması ile yoğun turist akımına uğrayan ve yöre insanı tarafından da kullanılan Sultan Murat Yaylası’nın yolu tamamen asfaltlanmış olacak. Yaklaşık 25 bin ton asfalt dökülmesi planlanan yoldaki çalışmaların Eylül ayı sonunda tamamlanması hedeflenirken, asfalt çalışmasının başlaması bölgede sevinçle karşılandı.

Çaykara Koldere Mahalle Muhtarı Hüsnü Karataş, bölgede 6 ay yaylacılık yapıldığını hatırlatarak “Yılın yarısını burada geçiren halkımız çalışmalardan büyük memnuniyet duyuyor. Yolumuz asfaltlanıyor. Burası ayrıca yeril ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bir yayla. Yolumuz asfalt olunca yaylalarımızda turizm daha da canlanacak. Köylülerimiz yaylalarına çok daha rahat bir şekilde gidip gelecek. Herkes rahat edecek. Bu konuda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YAYLA ESNAFI VE SAKİNLERİ YOLUN YAPIMINDAN MEMNUN

Sultan Murat Yaylası’nda otuz yıldır esnaflık yapan Ahmet Öztürk ise yapılan çalışmaların turizme olan katkısına değindi. Öztürk, “Turist taşıyan otobüsler bu yolda çok zorlanıyordu. Şimdi başlatılan asfalt çalışması ile yolumuz tamamen asfalt olacak. Turistler yaylamıza asfalt yoldan kısa sürede rahat bir şekilde ulaşacak. Benim babam 86 yaşındadır, 60 yıldır yaylada esnaftır. Bende 30 yıldır onun yanındayım. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Gümrükçüoğlu’na yolumuzun asfaltlanmasından dolayı çok çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu büyük bir hizmettir” ifadelerini kullandı.

Yayla sakinlerinden Rahmi Sever de yapılan çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Yaylacılar 6 ay burada kalıyor. Yollarımız şimdi çok güzel oluyor. Allahü Teala razı olsun. Trabzon’un büyükşehir olmasıyla birlikte hizmetlerini de faydasını da görmeye başladık” şeklinde konuştu.

“TRABZON’UN HİZMET ALMAMIŞ METREKARESİ KALMAYACAK”

Çaykara-Akdoğan-Sultan Murat bağlantı yolunda başlatılan asfalt çalışması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir ile Trabzon’un hizmet almamış hiçbir metrekaresi kalmayacak” dedi. Çalışmaların tamamlanması ile Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Sultan Murat Yaylası’nın yolunun tamamen asfalt olacağını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

“Sultan Murat Yolu’nun daha önce bir bölümü asfaltlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi olarak geriye kalan 12,5 km’lik kısmının asfaltlanması için göreve başlar başlamaz harekete geçtik. İhale talimatı vererek kaynağını ayırdık. Çok şükür çalışmalarımıza başladık. Bu yola yaklaşık olarak 25 bin ton asfalt dökmeyi planlıyoruz. Tabi mesafeden dolayı bir kamyon günde en fazla iki sefer yapabiliyor. İnşallah bir aksilik çıkmaz ise buradaki asfalt çalışmamızı Eylül ayı sonunda tamamlamayı planlıyoruz… Bu yol yaylacılarımızın yanı sıra turizm amaçlı olarak da yoğun şekilde kullanılan bir yol. Bölgeye özellikle Arap turistlerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Çalışmalarımızın tamamlandığında turistler Havaalanı’ndan Sultan Murat’a asfalt yoldan ulaşabilecek.”

Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Yeşilyol Projesi kapsamında üzerlerine düşen sorumluluğu fazlası ile yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan asfaltlama çalışmaları sırasında bulutların beyaz bir örtü oluşturduğu yaylada ekiplerin çalışmaları sırasında güzel görüntüler oluştu.