Şavşat İlçesine bağlı Erikli köyünde bugün saat 11.00 sıralarında başlayan yangında Bayram Sütçü, Orhan Sütçü, Ayhan Sütçü, Yaşar Sütçü ve Sümmani Sütçü’ ye ait 4 ev 4 ahır 5 samanlık tamamen Yanarken yangın kontrol altına alındı.

Erikli köyü bulunan Bayram Sütçü’ye ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın evlerin büyük bir çoğunluğunun ahşap olması nedeniyle kısa sürede evin tamamını sararak diğer evlerde suçtadır.
Yangın haber alarak Erikli köyüne giden Kaymakam Onur Özaydın, “Yangını haber aldığım zaman köye geldim. Şu an Jandarma, sağlık ve itfaiye ekiplerimiz burada. Şavşat itfaiyenin yanısıra diğer il ve ilçelerimizdende yangın söndürme ekiplerimiz geldi. Yangın kontrol altına alındı. Çok üzüldük. Sevindirici yanı can kaybımız olmamasıdır. Devlet olarak Kaymakamlığımız olarak vatandaşlarımızın yanındayız. En hızlı bir şekilde hasar tespiti yapıp vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Hiç bir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmayacağız. Vatandaşlarınıza çok geçmiş olsun” Dedi.
Köy Muhtarı Kenan Ekinci’ de, “ Köyümüz cami mahallesinde çıkan yangında 4 ev 4 ahır, 4 samanlık yandı. Olayı duyunca hemen Kaymakamımızı, jandarmayı ve itfaiyeyi aradım. Hepsi kısa sürede köyümüze geldiler. Köyümüzün İlçe merkezine uzak oluşu ve evlerin ahşap okulundan yangın kısa sürede büyüdü. Bütün yetkililerimiz burda. Kendilerine teşekkür ediyorum” Dedi. 

Yangında evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşların yakınlarından Ayhan Ekinci de, “ Çok üzücü bir durum. Can kaybı olmaması sevindirici. Yangın tahmini Elektirk kontağından çıkmış” Dedi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Nurbay USTA/ŞAVŞAT ARTVİN