Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Bayburt'ta bu gün katıldığı Kahvaltı Dünyası Süt ve Entegre Tesisleri Fabrikasının açılışı sonrası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le sohbet etti. Bakan Mehdi Eker'e Sürmene ve sorunlarını ileten Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün için görüşme olumlu geçti.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sürmene'de de bir tane Fabrikaları olan Genç Girişimciler Hüseyin Tüysüz ve Yunus Emirza'ya Bayburt'ta yapmış Oldukları Süt ve Süt Ürünleri Entegre Fabrikasının hayırlı olmasını diledi.

Kahvaltı Dünyası Süt Ürünleri İşleme Tesisi, 2013 yılında 1.3 Milyon TL yatırım tutarı yapılmış olup, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma yatırımlarının Desteklenmesi programında 300 bin TL hibe desteği ile KUDAKA'nın Bayburt'ta Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programından 300 bin TL hibe desteği almıştır. Toplamda 10.665 m2 alanda kurulmuş olup, 1954 m2 kapalı alana sahiptir. Tesis, günlük 30 ton süt işleme kapasitelidir. 2014 yılı itibari ile 12 kişi istihdam edilmekte olup, tam kapasiteye ulaşınca bu sayı 35-40 kişiye ulaşacaktır. Tesiste; Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Krema, Tereyağı, Ayran ve Yoğurt'un yanı sıra yöresel ürünler Lor, Civil Peyniri, Aho (Yayla Peyniri) ve Kurut Peyniri üretimi yapılacak.