Kanuni ve Pelitli mahallelerinde öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturan Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi'nin bugüne kadar 47 bin 999 fidanı toprak buluşturduğunu kaydetti.
"AĞAÇLARLA İÇ İÇE BÜYÜDÜK"
Ortahisar'ı daha yeşil hale getirmek için, boş alanlara fidan dikimi yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Bizler yeşil, ormanları bol bir şehirde dünyaya geldik. Çocukluğumuz doğayla, ağaçlarla iç içe geçti, onlarla birlikte büyüdük. O nedenle ormanların yaşamımızda ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Gelecek nesillere tıpkı bizim çocukluğumuzda olduğu gibi, daha yeşil, ormanlarla iç içe bir çevre bırakmak için, fidan dikmeye her bir vatandaşımız özen göstermeli. Sadece fidan dikmekle bu iş bitmiyor. Aynı zamanda diktiğimiz fidanların bakımını üstlenmeliyiz, dikkatle bunların büyüyüp büyümediğini kontrol etmeliyiz. Genç nesillerimize de  bu bilinci aşılamalıyız. Şimdi burada öğrencilerimizle, çocuklarımızla birlikte fidan dikiyoruz. Belediye olarak Ortahisar'ımızı daha yeşil bir hale getirmek için, neredeyse boş bulduğumuz her alana fidan dikiyoruz. Hepimizin soluklanacağı yeni nefes alanları oluşturuyoruz." diye konuştu.  
60 BİN METRE KARELİK YENİ YEŞİL ALAN KAZANDIRDIK
"Yeşilin, doğanın verdiği huzuru ve mutluluğu hiçbir şey veremez" diyen Başkan Genç, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanlığımız tarafından bütün Türkiye çapında organize edilen "Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan" kampanyası çerçevesinde bugün şehrimizde olduğu gibi, ülkemizin tamamında fidanlar toprakla buluşuyor. Bu vesilelerle bir kez daha çevre ve yeşil hassasiyetini her zaman en yüksek düzeyde tutan ve bu kampanyanın da öncüsü olan Cumhurbaşkanımıza buradan şükranlarımı, teşekkürlerimi iletiyorum. Ülkemizin daha temiz bir çevreye ve daha temiz bir havaya kavuşması için hepimizin bu kampanyanın ne kadar önemli bir etkinlik olduğunu bilmemiz gerekiyor. Burada dikilen her fidan daha temiz bir çevre, daha temiz bir hava demek. Yeşil alan varlığımızı ne kadar artırırsak, aynı oranda da daha temiz bir çevrede yaşama imkanına kavuşuruz. Ortahisar Belediyemiz kurulduğu günden beri 60 bin m²'lik yeşil alanı ilçemize kazandırdı. Sadece 2019 yılında "Fidanınla Büyü Bebek" kampanyamız çerçevesinde 1562 fidanı yeni doğan bebeklerimize hediye ettik. Diğer yandan "Bir fidan, Bir insan" kampanyamızı da eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Çünkü samimiyetle ifade etmeliyim ki, yeşilin, doğanın verdiği huzuru ve mutluluğu hiçbir şey veremez. Bunun bilinciyle fidanları toprakla buluşturmaya özen gösteriyoruz. Bütün çabamız, bütün gayretimiz yeni nefes alanları oluşturmak için... Sadece fidan dikmekle iş bitmiyor, gelecek nesillerimize de bu bilinci aşılamalıyız. Bu amaçla sık sık eğitim kurumlarımızla birlikte fidan dikim etkinlikleri düzenliyoruz. Böylece çocuklarımıza çevre bilincini aşılamış oluyoruz."
Etkinlikte; meyve, çam ve ladin türü 25 çeşit ayrı fidan cinsi toprakla buluşturuldu.