GELENEK SÜRDÜRÜLECEK

  Pandemi dolayısıyla 2 yıldır yapılamayan yayla göçü bu yıl yapılacak
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bir festival daha geleneksel hale getirildi. İlki 2018 yılında düzenlenen Akpınar Büyükoba Göç Festivali Akpınar Mahallesi Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin organizesinde bu yıl da gerçekleştirilecek.

Asırlardan beri devam eden yayla göçleri konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra otantik etkinlikle Akçaabat’ın turizmine katkı sağlamak ve geleneği gelecek kuşaklara taşımak amacıyla organize edilen 3. Akpınar Büyükoba Göç Festivali 26 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Akpınar Mahallesi’nden çıkan yaylacıların 20 kilometrelik yürüyüş sonucunda ulaşacakları Büyükoba Yaylası Sela Mevkii’nde gerçekleştirilecek etkinlik saat 11.00’de başlayacak.

Geleneksel kıyafetleri içerisindeki yaylacıların uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından ulaşacakları Sela Mevkii’nde davul, zurna ve kemençe eşliğinde karşılanacakları etkinlikte yöresel halkoyunları ekiplerinin yanı sıra Horon Ekibi de bir gösteri sunacak.

Günün ilerleyen saatlerine kadar devam edecek Akpınar Büyükoba Göç Festtivali’nde yöresel sanatçılar  Taner Eyüpoğlu,Ali Alkurt,Elif Köse ,Yücel Aktaş, Necmi Öksüz, Aptul Gedik,Hamit Ergün, Neşat Bayraktar,Mehmet Akyüz,Nizam Öztürk,Abdurrahman Değirmenci,Şaban Bıyıklı,Murat Bıyıklı,Fikri Değirmenci,Fethi Konak,Cem Altuntaş,Yusuf Piyaleoğlu,Samet Piyaleoğlu,Ümit Bayraktar,Sinan Güneysu,Aşık Süleyman da yaşanan coşkuya sesleri ve müzikleriyle eşlik edecek.

Dernek Başkanı Coşkun Öztürk yaptığı açıklamada pandemi dolayısıyla 2 yıldır yapılamayan yayla göçü festivaline tüm halkımız davet etti.