Dallar 15-17 daneli çotanaklarla dolu..

I M G 2755

Etkinlik, Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı İkisu mahallesinde 2014 yılında ikili sistemle dikilen, ancak daha sonra tek gövdeli hale dönüştürülen üç buçuk dönümlü fındık bahçesinde gerçekleştirilecek.

I M G 2754

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan borsanın 2003 yılında başlattığı, 2013’de de Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi ile yaşlanmış bahçelerin sökülerek yeniden ve farklı sistemlerle dikimi ile oluşturulan fındık alanlarının sektörde örnek alındığını söyledi.

“Seçim sonuçları ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı olsun” “Seçim sonuçları ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı olsun”

I M G 2753

Ergan söz konusu proje kapsamında sektörün tüm taraflarının desteğini alarak, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortaklaşa 63 örnek bahçe oluşturduklarını hatırlatarak, “İkisu’daki örnek bahçemiz bu işin önderliğini yapmıştır. İkili sistemle diktik. Ancak daha sonra bahçeyi tek gövdeli ağaçlardan oluşan fındıklığa çevirdik. Duyarlı üretici Ömer Usta ömeroğlu’nun bahçesinden çıkmayarak yaptığı katkı daha şimdiden dönümde 200 kilogram ürün alınmasını sağladı. Dallarda 15-17 daneli çotanaklar çoğunlukta. Biz ne kadar çaba gösterirsek gösterelim, önemli olan üreticinin duyarlılığıdır” dedi.

Tek gövdeli ağaç sistemi ile dikilerek oluşturulan İkisu’dakibahçede Giresun Kalite fındık üretiliyor.

Editör: Haber Merkezi