Ferrero; “Türk Fındığı Tercih Değil Vazgeçilmez”

FERRERO FINDIK, ORDU'DA "BAHÇE GÜNÜ ETKİNLİĞİ" GERÇEKLEŞTİRDİ


Haber Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com. Ordu - Ulubey Ferrero Fındık, "Değerli Tarım Uygulamaları" kapsamında Ordu'nun Ulubey ilçesi Fındıklı Köyü'nde bulunan Ferrero Fındık Ordu Ulubey Model Bahçesi'nde "Bahçe Günü Etkinliği" düzenledi. Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın, basın mensupları ile bahçeyi gezdi ardından açıklamalarda bulundu. Akın açıklamasında fındığa değer katmaya çalıştıklarını söyledi. Türk fındığının önemine vurgu yapan Akın, "Bizim için Türk fındığı tercih değil vazgeçilmezdir. Biz; fındık sektörüne yatırım yapmaya, sektördeki değer zincirini mükemmelleştirmeye yönelik atmış olduğumuz adımları artırarak devam ettireceğiz." dedi.

AYNI TEKNEDEYİZ

Akın açıklamasında, fındığın olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Akın, "Biz burada baktığınız zaman fındığın daha nasıl kaliteli, nasıl iyi, nasıl kârlı olabildiğini göstermeye çalışıyoruz. Bu yetmez, bunun dışında sosyal uygulamalarda bir o kadar önemli. Bunu nasıl yaptığınızda çok önemli. Ferrero için Türkiye için aynı teknedeyiz. Fındık vazgeçilmezdir, olmazsa olmazdır. Biz desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

UZMANLAR BİLGİ VERDİ

Etkinlikte; Ziraat mühendisleri model bahçeler ile ilgili bilgi verdi damla sulama sisteminin kullanımını anlattılar. Etkinlik alanında uzmanlar fındığa zarar veren hastalıklar ile ilgili bilgilendirme yaptı.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ
İLE MÜCADELE 

Sosyal Hizmet Uzmanları, Ferrero Fındık'ın sosyal faliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çocuk işçiliği ile mücadele edildiğine vurgu yapıldı. Ardından harman ve hasadın nasıl yapılacağı anlatıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlik horon ekibinin gösterisi ile son buldu.