24 Ekim 2019 tarihli ve 30928 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 1961 karar nolu Cumhurbaşkanı kararı ile 'Drakula' lakaplı fındık dallarını kurutan 'Turunçgil Uzun Antenli Böceği ile mücadele çalışması başlatıldı. Kararda Maçka’daki 4 mahallede fındık üreticilerine tazminat ödenecek. Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimize fındık üreticimizin yanında olduğu için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
******
 
DEVLET FINDIK
ÜRETİCİSİNİN YANINDA
 
Anavatanı Uzakdoğu olan 'Drakula' lakaplı fındık dallarını kurutan 'Turunçgil Uzun Antenli Böcek ile mücadelede Cumhurbaşkanlığı yayınladığı kararname ile fındık üreticlerine tazminat verme kararı aldı.
RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI
Yayınlanana kararnamede; ‘24 Ekim 2019 tarihli ve 30928 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 1961 karar nolu Cumhurbaşkanı kararına istinaden; Karantina zararlısı olan ve ilçemiz Esiroğlu, Bahçekaya, Öğütlü ve Günay Mahallelerinde Fındık bahçelerinde zarar yapan Turunçgil uzun antenli böceği ile bulaşık alanlarda mücadele için eradikasyon (fındık bahçelerinin sökümü) yapan üreticilerimize 4 yıl ürün kaybını karşılamak amacıyla oluşturulacak komisyonun belirleyeceği rokelte üzerinden kilogram başına 15 TL tazminat ödemesi yapılacaktır’ denildi.
BAŞKAN KOÇHAN ‘TEŞEKKÜR’ ETTİ
Kararda Maçka’daki 4 mahallede fındık üreticilerine tazminat ödenecek. Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimize fındık üreticimizin yanında olduğu için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.