İmar Barış Yasası ile hedefimiz yüz yıllık bir soruna çözüm getirmek, yaraya merhem olmaktı.Esasında devlet ile millet arasındaki kavgayı sona erdirmekti.

Maalesef bu yasadan sonra yanlış kanaat ve yorumlar ile imar barışı imar yarışına döndü; Yapı kayıt belgesi aldığım eski bir evim vardı, bir tane daha olsun, şimdiye kadar yapmadım şimdi yapayım. Hayvancılık yapan-yapmayan, turizm amaçlı olan-olmayan herkes yaylalara hücum etti. Yapsatlar ve ticari amaçlı yapılaşmalar türedi. Yasal bir dayanak olmadan yerini yayla dışında başkasına satanlar da oldu. Kısacası yasa yalan oldu, yaylalar talan oldu. İkincil bir düzenleme için gereken sabır gösterilmedi. 

Lakin siyaset çözüm üretme sanatıdır. Her ne kadar mevcut düzenleme suistimal edilmiş olsa da vatandaşımız mağdur edilmeden sosyal kültürel ve ekonomik gerçekler gözetilerek meşru, hukuki bir çözüm ile yaylalarımız,  korunmalı, planlanmalı ve amacına uygun kullanılmalıdır. Bu konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Biz vatandaşımızın bir derdi olduğunda geri çekilen, konuşmaktan çekinen bir anlayışla değil, çözüm getiren bir anlayışla siyaset yapmaya devam edeceğiz. 

Gösterdükleri ilgiye, görüş, öneri ve eleştirileri ile katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. 

Av. Salih CORA
AK Parti Trabzon Milletvekili