Ortahisar, Beşikdüzü, Düzköy ve Of ilçelerinin ardından Akçaabat’ı ziyaret eden Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak ile birlikte vatandaşlarla bir araya gelerek, ilçedeki sorunları ve pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntıları yerinde tespit ettiler.

Koranavirüsü atlatarak sağlığına kavuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’i makamında ziyaret eden ve geçmiş olsun dileklerini ileten Kaya ve CHP heyeti, belediye başkanı ile Akçaabat’ı ve yapılması düşünülen projeler konusunda görüş alışverişinde bulundular. 
Akçaabat-Düzköy Karayolu Ne Zaman Tamamlanacak?

2014 yılında yapımına başlanan Akçaabat-Düzköy Karayolu ile ilgili incelemelerde bulunan Kaya, “7 yıl önce yenileme ve düzenleme çalışmalarına başlanılan ve 2020 yılında bitirileceği söylenen Akçaabat-Düzköy karayolumuz hâlâ tamamlanamadı. Bölgede şiddetli yağış yaşandığında mevcut yollar heyelan ve sel nedeniyle sürekli kapanıyor. Burada trafik tek şeride mahkum olmuş durumda. İki büyük ilçemizi birbirine bağlayan bu yol aynı zamanda Trabzon’un en çok ziyaret edilen yaylalarımızdan Hıdırnebi, Haçkalıbaba ve Kayabaşı yaylalarımızın da güzergahında bulunuyor.”

2020’de Bitecekti, Yarısı Bile Yapılamadı

“22,5 km uzunluğundaki yolun, 7 yılda ancak 9 km’lik bölümü yapılmış, yarısı bile değil. Hani 2020’de bitecekti? Akçaabat-Düzköy yolu neden hâlâ tamamlanamadı? Her şeye para bulunurken, iki büyük ilçe için son derece önemli bir yola mı para bulunamadı? Trabzonlu bu yolun bitirilmesi için bir 7 yıl daha mı bekleyecek? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, hemşehrimiz Sayın Adil Karaismailoğlu’na çağrıda bulunuyoruz. Hem Akçaabat hem de Düzköy için aciliyeti ve önemi olan bu yolun bir an önce bitirilmesini istiyoruz.” dedi.

Dere Yatağına Mezbahane

Et ve Süt Kurumu Trabzon Et Kombinası inşaatının bulunduğu bölgeyi inceleyen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, tesis inşaatının Galanima Dere yatağına yapıldığına dikkat çekerek; “90’lı yıllarda bu bölgede bir sel felaketi oldu bu alan tamamen sular altında kaldı. Ama ne o gün yaşanan selden ne de yakın zamanda Giresun Dereli’de yaşanan askerlerimizin şehit olduğu, vatandaşımızın rahmetli olduğu sel felaketinden ders alınmadığını görüyoruz.

AKP'li Bakanlar oraya gittiler, kabahati vatandaşlara yükleyen açıklamalar yaptılar. Dere yataklarına ev yapıldığı için bu sıkıntıların yaşandığını söylediler. ‘Dere yataklarına yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz’ dediler. Ama bugün burada dere yatağı içinde mezbaha inşaatını yapıyorlar. Vatandaşları "dere yataklarına ev yapmayın" diye uyaranlar bu işleri yapmaya devam ediyorlar.” dedi. Akıl, Bilim ve Acı Tecrübeler Yok Sayılıyor

“Bakın; Akçaabat Çiçeklidüz Mahallemizde Et ve Süt Kurumu’nun bir tesisi yani bir kamu yatırımı dere yatağının içine yapılıyor.

Bu memleketin bu milletin kıt kaynakları akıldan ve bilimden nasibini almamış insanlar tarafından dere yatakları içerisinde inşaatlara dönüştürülüyor.”

Uyarıyoruz

“Uyarıyoruz, bu tesisi bu dere yatağına yapmayın.

Akçaabat'ta başka yer mi yok?

Buraya yaparsanız, Olabilecek ilk şiddetli yağışta, ilk sel felaketinde can ve mal kayıplarına neden olacağından büyük endişe duyuyoruz. Yaşanan acı tecrübeler bunu gösteriyor. Aklı, bilimi ve geçmişte yaşanan acı tecrübeleri yok saymayın.”

Kaynakların Verimli Kullanılmasını İstiyoruz

“Biz bir uyarı görevi yapıyoruz.

Ama birileri bizim bu uyarılarımızdan rahatsız oluyor ve ‘CHP yatırım yapılmasını istemiyor’ diyerek vatandaşlarımızı aldatmaya çalışıyor. Biz bu ülkede yatırım yapılsın, çivi çakılsın, fabrikalar, sanayi tesisleri açılsın, istihdam yaratılsın istiyoruz. Kaynaklarımız verimli kullanılsın istiyoruz. Yapılan işler akıl ve bilimin yol göstericiliğinde yapılsın istiyoruz. Yapılan işler projeli yapılsın, bu işin uzmanları dinlensin, görüşleri alınsın, dere yataklarına bu yatırımlar yapılmasın istiyoruz.

Bugün değil 50 yıl, 100 yıl sonrası düşünülerek işler yapılsın istiyoruz; biz de destek olalım, teşekkür edelim, ‘Allah razı olsun’ diyelim istiyoruz.

Trabzon’un bu mezbahaya ihtiyacı vardır ama yapıldığı yer son derece yanlıştır. Bu projeye kimler ve nasıl onay vermiştir? Nereden hangi uzmandan görüş alınmıştır? DSİ’nin raporları dikkate alınmış mıdır? Bu soruların cevabını merak ediyoruz.

İş işten geçmeden, canlarımız gitmeden, devletimizin kaynakları heba edilmeden bu yanlıştan dönülmeli, bu inşaat daha uygun bir yere yapılmalıdır.”