Kar şu görüşlere yer verdi:
“Bugün yaşanan süreçte dünya dahil hiç kimse hayatından memnun değil. Devlet halkını korumak için bütün imkanlarını seferber etmiştir. Müstahsilin bir yıl önce 150 TL olan çay toplama yevmiyesi 250 TL’ye çıkınca maliyetleri de arttı. Verilen zam muhakkak ki bu maliyetleri karşılayacak düzeyde olmamıştır. Satın alma gücü olarak baktığımızda 2009 yılında 67 sent olan çayın kilogram fiyatı 2019 yılında 50 sente düşmüştür. Bu da müstahsil için TL bazında görülen artışın aslında satın alma gücünün geriye gittiğini göstermektedir. Bugün Devletin içinde bulunduğu ekonomik şartlar çok cazip olmadığından bunun tarım sektörüne de yansıdığını görüyoruz. Dolayısıyla 3 lira 40 kuruşa yükselen çay fiyatının Devlet için çok zorlamayla verilmiş bir fiyat olmasına karşın müstahsil için de masraflarını tamamen karşılayacak düzeyde oluşmamıştır.”
-Kaliteli ürün toplanacak..
 
Kar ayrıca çay toplamak için müstahsilin bölgeye intikal etmesinin doğru bir karar olduğunu da savunarak şöyle devam etti:
 
“Müstahsilde bir fedakarlık yaparak çay sezonunun sonuna kadar bölgeyi terk etmemeli. Ayrıca tüketiciye de bir müjde vermek istiyorum. Bu yıl hasat için yabancı işçi gelmediğinden müstahsil olarak çok kaliteli bir hammadde toplanacak. Müstahsilimiz 80 yıllık tecrübesiyle çay toplama işini çok iyi biliyor. Dolayısıyla hasat dönemine de erken başlayacak. Şartlar evet zor ama ürünümüz son derece kaliteli olacak. Tüketiciye tavsiyemiz kaliteli 2020 Mayıs çayı ürününden bir an önce elde etmesidir.”