ÇAYKUR KİT KOMİSYONU BAŞKANI HEMŞEHRİMİZ AK PARTİ  BURSA MİLLETVEKİLİ ZEKERİYA BİRKAN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com TBMM KİT Alt Komisyonu ÇAYKUR'un 2013-2014 yılı hesaplarını görüşmek için Rize'de toplandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Alt Komisyonu ÇAYKUR'un 2013-2014 yılı hesaplarını incelemek için AK Parti Bursa Milletvekili  Hemşehrimiz Trabzon Çaykaralı Zekeriya Birkan başkanlığında Zekeriya Birkan başkanlığında ÇAYKUR Genel Müdürlüğü salonunda toplandı. Toplantıya KİT Alt Komisyonun'da bulunan AK Parti, CHP milletvekilleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri, uzmanlar ve ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütoğlu başta olmak üzere ÇAYKUR yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Komisyon Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan "TBMM olarak, Sayıştay'ın yaptığı denetimlere meclis adına son noktayı biz koyuyoruz. KİT'leri denetleyen komisyon olarak bir alt komisyon kurduk. Bu alt komisyonda Ak Parti, CHP'li ve HDP'li milletvekillerimiz var. Bir eksikle beraber Rize'ye geldik. Daha önce Sayıştay tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda denetim yapacağız. ÇAYKUR önemli. Benim için de önemli. Çünkü ben bu bölgenin çocuğuyum. Çocukluğumuzu ve gençliğimizi çay toplayarak geçirdik. Annem hala çay topluyor. Bu anlamda ÇAYKUR bizim için önem arz ediyor. ÇAYKUR'un geleceği, yapısı ve çalışmaları bütün bölgeyi ilgilendiriyor. Binlerce insanımızı ilgilendiriyor. Bu bölgenin tek geçim kaynağı çay. Bu anlamda da bizim için önem arz ediyor. "dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti