Bugün, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Sürmene Orman İşletme Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği program ile 2017 yılında Çamburnu'nda çıkan yangında tahrip olan ormanlık alan ağaçlandırılmaya devam ediliyor. 

Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün, AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu ve daire amirlerinin de katılımı ile gerçekleştirilen programda 100  ilkokul öğrencisinin de katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, 'Bu alanda yangın çıktığında alana ilk gelen biz olduk. Bir takım insanlar sıcacık evlerinde oturup telefonları ve bilgisayarları başında 'Kışın yangın mı çıkar? Orayı siz yaktınız.' şeklinde eleştirilerde bulundular. İstatistiklere de bakılmalıdır ki lodos rüzgarlarının da yoğun etkisiyle Karadeniz'de en fazla kışın yangın çıkmaktadır. Daha geçtiğimiz haftalarda benzerleriyle karşılaştık ne yazık ki. Yangının gerçekleştiği gün buranın Katarlılara verileceğini iddia edenleri de bugün buraya, fidan dikimine beklerdik açıkçası. Bizleri doğa düşmanı, kendilerini ise doğa dostu ilan edenler bugün neredeler çok merak ediyorum. Yüz tane öğrencimizle ve daire amirlerimizle bugün ilçemizin ve bölgemizin geleceği için buradayız ve yine Çamburnu'na has olan çam ağaçlarının fidanlarını dikmiş bulunuyoruz. Bu alana 2017 yılında 14 bin fidan dikimi gerçekleştirildi, 2018 yılında ise 15 bin civarında fidan dikilmesi amaçlanıyor. Yangında 600-700 civarında ağaç hasar görmüştü fakat bunun kat be kat fazlası şu anda Çamburnu'na dikiliyor. Orman içerisinde boş kalan alanlara da fidan dikimi devam ediyor. Bölgemiz ve ilçemiz için Çamburnu'na sonuna kadar sahip çıkacağız.' şeklinde konuştu.