Büyükşehir Belediyesi, Giresun’da hayatın normale dönmesi adına komşusunu bir an olsun yalnız bırakmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı ile İtfaiye, Yol Yapım Bakım ve Onarım, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlıkları ile TİSKİ ekipleri bölgedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 
İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı, içerisinde dalgıcın da bulunduğu 5 kişilik arama kurtarma ekibi, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Sel felaketinde yolun çökmesi nedeniyle dereye düşen Jandarma ve kepçe aracında bulunan iki asker ve bir kepçe operatörünün arama çalışmalarına İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekibi tarafından devam ediliyor. Bölgeye ayrıca su tahliyesi için su motorları gönderildiği de belirtildi. 

CADDE VE SOKAKLAR TEMİZLENİYOR 
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de temizleme çalışmalarına destek veriyor. Ekipler, hayatın normale dönmesi adına Doğankent’te bulunan cadde ve sokaklarda yoğun yıkama çalışması gerçekleştiriyor. 

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Giresun’da hepimizi derinden sarsan acı bir olayla karşı karşıya kaldık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Giresun halkına sabırlar diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sel afetinin yaralarını sarmak için ilk günden itibaren bölgeye ekip ve ekipman desteği sağlamaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz gerek arama kurtarma gerekse düzenleme ve temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Giresunlu vatandaşlarımızın her zaman yanlarındayız. Bu acıların tekrarlanmaması en büyük dileğimiz. Mağduriyetlerin giderilmesi noktasında ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.