BÖYLE MAĞDURİYET GÖRÜLMEDİ !

Umre için Suudi Arabistan'a giden Türklerden 450 kişi Medine'de, 327 kişi Cidde'de ve Diyanetin yolcularıyla birlikte olmak üzere toplamda 1077 kişi uçaklarının kalkmaması nedeniyle mağdur oldu.

Alınan bilgiye göre, Suudi hava yollarına ait bir yolcu uçağının İran-Meşhed'e sis nedeniyle inememesi ve yeniden Medine'ye dönmesi sonucu domino etkisi oluşturan aksamalar yüzünden toplam bin 77 Türk yolcu Medine ve Cidde havalimanlarında mahsur kaldı.

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Cidde havalimanında İstanbul, Ankara ve Trabzon'a dönmek isteyen Türk umre yolcularının aksamalardan dolayı beklediğini söyledi.

Fikret Özer, Suudi yetkililerle 24 saatten bu yana temas halinde olduklarını belirterek, bugün yerel saatle 16.00 sularında Cidde'den Medine'ye gidecek bir uçağın Medine'deki 327 yolcuyu alarak Türkiye'ye götürmesinin beklendiğini dile getirdi.

Ancak Cidde'de bekleyen yolcuların ülkeye dönüş için ne zaman hareket edecekleri konusunda bilgi alınamadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Medine Sorumlusu Nevzat Ünal, halen Medine havalimanında bekleyen 450 kişinin tüm ihtiyaçlarının giderilmeye çalışıldığını ve yetkililerle sürekli olarak temas halinde bulunulduğunu anlattı.

Söz konusu 450 kişilik kafileden 327'sinin bugün öğleden sonra Cidde'den gelecek bir uçakla İstanbul'a dönmesi beklenirken, kalan 123 kişinin ise dönüşü için yoğun çaba sarfedilidiği öğrenildi.