Beypınarı Yaylası Ağaçlandırılıyor 

Haber: Salih Özkan www.trabzonhaber24.com Beypınarı Yaylasında ağaçlandırma çalışmaları memnuniyetimizi artırdı.Bilindigi üzere   Karadeniz yaylalarımızın yüksek rakımlı yerlerinde ağaç yetişmiyordu.Işin uzmanları  yapılan bilimsel çalışmalarda bu rakımda yetişen ağaç türü olan huş ağacını getirip bazı yaylalara diktiler.Bu yaylaların biriside Beypınarı  yaylası. Ağaçlar büyüyünce insanlarımız gölgelerinde dinleniyor.
     Beypınarı Yaylası Turizm Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Nuri Sabah ile yaptığımız sohbette ağaçlandırma ve diğer çalışmaları hakkında bilgi verdi.Ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini söyleyen başkan "ağaçlar beni sevindiriyor ama yaylamızdaki diğer sorunları çözmede zorlanıyoruz. Özel Idare kapandıktan sonra adeta sahipsiz kaldık." Dedi.
     Gerek başkanla gerekse orada ikamet eden aileler , esnaflar ve gezme amaçlı gelenlerle yaptığım görüşmeler çok uzun olduğu için buraya yazamıyorum. Ama kısaca özetleyerek yorumlarsam;
      Valiliğimiz ile Büyükşehir belediye başkanlığımız yaylalar ve diğer kırsal alanlar konusunda zaman geçmeden bir çalışmayı mutlaka yapmalılar.
      Çünkü her yerde herkes istediği gibi bina yapıyor.Binalar mantar gibi çoğalıyor.Bütün atiklar su havzalarına bırakılıyor.Hayvancılık çok az ama merada otlayan hayvanların su ihtiyacı karşılanmıyor. Çünkü bütün göze su kaynakları plansız, izinsiz bir şekilde bazıları  tarafindan ev veya işyerlerine bağlanmış.Her yer çöplerle dolu.Bu çöpler gerek hayvan ve gerekse insan sağlığı için risk oluşturuyor.
     Bu örnekler dahada çoğaltılabilir ama uzun yazılar maalesef okunmuyor.Onun için yazmıyorum. Arzu eden olursa sohbet ederiz.