Yomra/Özdil/Oymalı Grup Yolu ,Sürmene Ormanseven,Dirlik yolu ,Sürmene -Köprübaşı Fidanlı Mahallesi yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. 

Kısa sürede heyelan bölgesine giden Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, Yomra Belediyesi, AFAD, UMKE ve Jandarma ekipleri, Yomra-Özdil kara yolunu temizlemek ve ulaşıma açmak için yoğun çalışma gerçekleştiriyor.  
 
HER ZAMAN YANINIZDAYIZ 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, heyelanın hemen ardından olay yerine giderek, bölgede incelemelerde bulundu. Yürütülen çalışmalara yönelik ilgililerden bilgi alan Başkan Zorluoğlu, vatandaşlarla da bir süre görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. İlçe sakinlerine herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını da soran Başkan Zorluoğlu, “Bir ihtiyacınız olduğu takdirde Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.  

SÜRMENE VE KÖPRÜBAŞI’NDA DA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Öte yandan şiddetli yağış nedeniyle Sürmene ve Köprübaşı ilçelerinde de heyelan meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Murat Zorluoğlu’nun talimatı ile hemen heyelan bölgesine giderek yol temizleme çalışmalarına başladı.

Heyelan olan bölgeler ilk İlçe Belediye Başkanları Mustafa Bıyık,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy,Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın giderek hasarı yerinde tespit ettiler. İlçe Belediye Başkanları ile yağmur öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısı yapan Başkan Murat Zorluoğlu daha sonra afet yaşanan bölgelerde İncelemelerde Bulundu. Başkan Zorluoğlu beraberinde Fen İşleri Daire Başkanı,TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve diğer daire amirleri ile incelemelerini yaptı.