Sürmene Belediyesi, yaklaşık 1 ay önce şiddetli yağış nedeniyle heyelan olaylarının yaşandığı Sürmene’de, heyelan temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından, trafiğe kapalı ve tehlikeli arz eden noktalardaki sorunları ortadan kaldırmak için inşaat çalışmalarına başladı. Sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçenin Aşağı Ovalı Mahallesi, Yukarı Ovalı Mahallesi ,Oylum,küçükdere ,Dirlik,Koyuncular, Balıklı Mahallesi ve Kahraman Mahallesi’nin belirli noktalarında sanat yapısı inşaatlarına başlandı. inşaat çalışmalar tamamlandığında heyelan nedeniyle tehlikeli hale gelen bölgelerdeki sorunlar tümüyle ortadan kaldırılmış olacak.

TEHLİKE ARZ EDEN BÖLGELER ESKİSİNDEN DAHA YAŞANILABİLİR HALE GELECEK 
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün “09 Ekim 2020 akşamı heyelan olaylarının yaşandığı Sürmene’mizde can kaybı olmamasının mutluluğunu yaşamış ve ‘heyelanın izlerini en kısa sürede ortadan kaldıracağız’ demiştik. İş makinelerimiz gerekli çalışmaları tamamlamadan mahallelerimizden çıkmadı. Şimdi de heyelan nedeniyle tehlikeli hale gelen noktalardaki tehlikeleri ortadan kaldırmak için duvar ve menfez gibi sanat yapısı inşaatlarına başladık. Sürmene’mizin birden çok ayrı mahallesinin farklı farklı noktalarında sürdürdüğümüz bu çalışmalarımız çok kısa sürede tamamlanacak ve bu bölgelerimiz eskisinden çok daha yaşanılabilir hale gelecektir” ifadelerini kullandı. 
BİZLERE VERİLEN SÖZLER HARFİYEN YERİNE GETİRİLİYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerinde gerçekleştirmekte olduğu çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, heyelan sonrasında vatandaşlara verilen sözlerin harfiyen yerine getirildiğine şahit olduklarını kaydederken yetkililere teşekkür etti.
Üstün, “Bu çalışmalardan ötürü Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlerin mağdur olmamızın önüne geçmiştir. Gerçekleştirmekte olduğumuz bu çalışmalarda yanımızda olarak yaralarımızı sarmaktadır. Kendisine minnetlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.Başkan Üstün ayrıca Peş peşe yaşadığımız heyelanlar sonrası Sürmene'mizden yardımlarını esirgemeyen anında makine ve personel takviyesi yaparak bizlere derman olan Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin genç ve Ortahisar Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi ile Fen İşleri Personellerine teşekkür ediyorum .


HEYELAN GECESİ NELER OLMUŞTU 
09 Temmuz 2020 Perşembe akşamı bölgeye yağan aşırı yağmur Sürmene ve Köprübaşı İlçelerini felç etmiş tüm mahalle yolları ,menfezler ,beton ve asfalt yollar ,alt yapı ve üst yapı kullanılamaz hale gelmiş ,olay gecesi Sürmene Belediyesi,Trabzon Büyükşehir Belediyesi ,Ortahisar Belediyesi ve AKUT ,AFAD gece sabaha kadar can kaybı olmasın diye mücadele vermişti. 
Afad sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, heyelanın ardından Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın ile Sürmene ve Köprübaşı ilçelerine giderek incelemelerde bulunmuştu.
 YARALAR ACİLEN SARILACAK ..
Yapılan çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi alan Başkan Zorluoğlu, heyelandan etkilenen hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini iletmişti.Sürmene ve Köprübaşı İlçe sakinleri kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etmişlerdi.


ZORLUOĞLU;NE GEREKİYORSA YAPILACAK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak 24 saat vatandaşın hizmetinde olduklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Tek tesellimiz heyelan nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmamasıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman hemşehrilerimizin yanınızdayız. Arkadaşlara gerekli talimatları verdim. Ne gerekiyorsa yapılacaktır” şeklinde konuştu.
ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN
“Devletimizin yanımızda olduğunu bilmek bizleri memnun etti” diyen ilçe sakinleri, “Heyelan olur olmaz ekipler buraya geldi ve hızlı bir şekilde çalışmaya başladılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve ilçe belediye başkanlarımız Rahmi Üstün ve Ali Aydın bizlere moral verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah devletimizden razı olsun” ifadelerini kullandılar.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ,Sürmene Belediyesi,Köprübaşı Belediyesi ve Ortahisar Belediye ekiplerinin çalışması sonucu kapanan mahalle yollarının açıldığı ve ulaşımın normale döndüğü belirtildi.