Başkan Üstün'den Büyük Başarı ''Sürmene'ye Deniz Kuvvetleri Üssü Kuruluyor'' 


Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Sürmene’ye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın deniz üssü kurması kesinleşti. Arazi tahsisi talep yazılarına olumlu cevap verildiği öğrenildi.  Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve beraberindeki heyet 27 Temmuz’da Sürmene’ye yaptıkları ziyarette Karadeniz Donanması için uygun yer bulunması konusunda incelemelerde bulunmuştu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Trabzon Sürmene’de kurmayı planladığı üs konusunda Sürmene Kaymakamlığı ve Milli Emlak Müdürlüğü talebe olumlu cevap verdi. Trabzon’un Sürmene ilçesinde kurulması düşünülen deniz üsssü ilgili açıklamalarda bulunan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, şu bilgiyi verdi: “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karadeniz Donanması ile ilgili bir yer arıyordu. Sürmeneli tersaneciler ile 360 dönümlük alanın tahsis edildiği firma arasında 60 dönüm boş alanımız vardı. Tahsisi ile ilgili Kaymakamlığa, Milli Emlak’a yazılar geldi. Kaymakamlık da olumlu yazıyı yazdı.” 

SÜRMENE'YE 400 ASKER GELECEK 

Üssün kurulmasıyla birlikte bölgeye donanma gemileri ile birlikte 400 asker geleceğini söyleyen Sürmene Belediye Başkanı, sivil memurlar ve görevlilerle birlikte bölgede 500- 600 kişilik yeni bir istihdam sahası açılacağını kaydetti.  Sürmene’deki üste, Karadeniz’de görev yapan Deniz Kuvetleri gemileri bağlanacak, burada bakım ve onarımları da yapılacak. 

ORAMİRAL ADNAN ÖZBAL İNCELEME YAPMIŞTI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve beraberindeki heyet, 27 Temmuz 2018 tarihinde Sürmene’ye gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında bölgede incelemelerde bulunmuştu. Sürmene Çamburnu’nu inceleyen Oramiral Özbal, “Donanma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için en uygun yer Sürmene Yeniçam Tersanesi. Donanma Komutanlığı’na ait Karadeniz’deki tüm gemiler artık Sürmene’de demirleyecek” demişti.