Afetin başladığı andan itibaren İlçe belediyeleri ,Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin Fen İşleri ekiplerinin de yardım İle Sel ve heyelan oluşan bölgelerde çalışmalar sabaha kadar sürdü . 

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Fen İşleri Müdürü Hakan Şengün İle birlikte Afetin en fazla etkilediği Aşağı Ovalı ve Yukarı Ovalı Mahallelerinde yerinde inceleme yaptı. Başkan Üstün’e bilgi veren Aşağı Ovalı Muhtarı Bayram Balcı ve Yukarı Ovalı Mahalle Muhtarı Mustafa Şahin yaşanan olayın bir afet olduğunu bunun karşısında hiçbir gücün duramayacağını ifade ettiler .Aşağı Ovalı Mahallesinde bir çok ev yıkılma  tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını yolların kullanılmaz hale geldiğini belirten Muhtar Bayram Balcı’ya Başkan Üstün Doğal Afette Sürmene Belediyemiz olarak,Trabzon Büyükşehir Belediyemiz olarak ve Ortahisar Belediyemiz olarak Sürmene halkımızın hep yanında olduk olmaya devam edeceğiz afet boyunca Yardımını esirgemeyen ,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç’e ve Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi’ye yardımlarından dolayı Sürmene halkım adına teşekkür ediyorum. Başkan Üstün elimizden geleni yapmaktayız ve yapacağız da Allah’ın izni ile Devletimiz güçlüdür gereğini yapacaktır . 
Aşağı Ovalı Mahalle Muhtarı Bayram Balcı ; 
Yoğun yağışlar  sonrası meydana gelen toprak kaymaları sonucu mahallemizin  birçok mevkiinde  meydana gelen sorunların bir kısmı olan menfez ve yollarin ulaşıma açılması gibi müdahalesi makine ile yapılan alanlara araç desteği veren özellikle Sürmene Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Üstün ve Fen İşleri Müdürlüğü Ekibine ,her daim desteğini mahallesinden esirgemeyen, yapılanları takip eden, makinelerini gönderen Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ve yardımcısı Selahaddin ÇEBİ başkana mahallem adına teşekkür ederim. 
Arazi ve konutları zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının giderilmesi için gerekli adımların yetkili mercilerce atılacağı inancı ile Rabbim milletimizi beterinden korusun diyorum.