Bakan Soylu Sürmene'ye Gelerek Müjdelediği O Okulda İncelemelerde Bulundu 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'dan sonra ilk durağı Sürmene oldu. Bakan Soylu bugün Sürmene'ye gelerek  Yıkılıp Yerine daha Modern Daha Büyük 22 Derslik Yeni okul yapılacak olan Hasan Tahsin Kırali Ortaokulu'nu ziyaret etti. Burada okulu inceleyen Bakan Soylu,  Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve  Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan ile yaptığı görüşmeler sonrasında müjdeyi verdi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından Hasan Tahsin Krali  Ortaokulu'nun yıkılıp yerine modern bir Okul yapılacağını açıkladı.

 Bakan Soylu ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği görüşmeleri ile İngiltere'nin Avrupa Birliği kararını değerlendiren Soylu şu açıklamalara yer verdi; 

 Bir gazetecinin sorusu üzerine İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararını değerlendiren Bakan Soylu, şunları söyledi:  “Yeni bir durum var. Bu durumun önümüzdeki günlerde hangi hali ortaya koyabileceğini kestirmek kolay değil. Avrupa Birliği, 1 ve 2’inci Dünya Savaşı’ndan sonra son 300 yılın en önemli barış projesi olarak ortaya çıkmıştır. Bir ihtiyacı karşılamak için ortaya çıkmış bir projedir. Bu barış projesinin akamete uğraması dünya açısından da yeni bir durumdur. Türkiye olarak Avrupa Birliği’ne gitmek isteyen taraftayız. Avrupa Birliği’nin bu ilk tökezlemesi değil. Anayasa konusunda ortak bir karara varamamış olmaları AB birliği açısından belki de önemli kırılmalardan bir tanesiydi. Önümüzdeki günlerde yeni oluşan bu durumu hep birlikte değerlendireceğiz.”

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde ayrılmasının ülke ekonomisine etkisi konusunda  değerlendirme yapan Bakan Soylu, “Şu kısa zaman diliminde gözüktü ki, 1-2 günde bunun değerlendirmesini yapmak yanıltıcı da olabilir. Türkiye hem ekonomik ilişkiler, hem de ihracat ve ithalat açısından Avrupa ile ilişkili olduğu kadar başka ülkelerle de ilişkisi iyi kurulmuş ve ayakları üzerinde ekonomik olarak durabilen ülke konumundadır. Avrupa Birliği ülkeleriyle ortalama yüzde 50 ticaret hacmimiz var. İngiltere ve Avrupa’nın bu kararı salimen tekrar düşünmesi ve değerlendirmesi gerektiği kanaatindeyim. Bizim Avrupa Birliği iddiamız konjonktürel bir iddia değildir. Siyasal durumlara göre değişebilecek bir iddia da değildir. Olanda hayır vardır. Bu birlikteliğin zayıflaması Avrupa ve çevresinde bir etki oluşturacaktır. Ama Türkiye birçok problemden kendi adına dayanıklılık oluşturmuştur. Ekonomik olarak buradan da bir fırsat arayışı içerisinde olması lazım geldiğini biliyor ve çalışıyoruz” diyerek açıklamasını noktaladı. Sürmene'de okuluna Bakan Soylu, kendisini bulmuş olduğu hayırsever bir iş adamının vasıtasıyla okulu yıkıp yeninden yapacağız. 

Bakan Soylu daha sonra Sürmene'de Yapılacak Olan İŞKUR Hizmet Binası için Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan'ıda yanına alarak Arsa baktılar. 

OF'TA TAZİYE
Çalışma Bakanı Süleyman Soylu Beraberinde Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ,Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,Of Kaymakamı Tucay Sonel ,Of Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu olduğu halde Of İrfanlı Mahallesinde Muratoğlu Ailesine Taziye ziyaretinde bulundu. 

SÜRMENE AKSU MAHALLESİ TARİHİ EVLERİNİ ZİYARET ETTİ 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Of'tan Taziye Ziyareti dönüşünde direk olarak Sürmene Aksu Mahallesine Çıktı burada Sürmene Belediye Başkanı Tarihi Sürmene Evlerini kendisine gösterdi ayrıca Aksu'dan Cıda ,Dirlik Mahallelerine Bakarak buralardaki Tarihi Evleri ve Diğer Tarihi Kilise vs ne varsa Bir ekiple kayıt altına alıp Fotoğraflayalım Acilen bu Binaları Restore ettirip gelecek nesillere aktaralım diye talimat verdi. Bakan Soylu Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün emrine 10 Tane çalışan verip bu tarihi konakları Kayıt altına almak için ilk çalışmalara başlatmış olacak.