Argonatlar Sürmene'ye Demir Attı

Haber. Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 


Amatör denizciliğin gelişmesini hedefleyerek yola çıkan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD), bu yıl ikinci kez gerçekleştirdiği DADDralli Karadeniz 2018 '3 Ülke 1 Hikaye' etkinliği kapsamında, Bugün Sürmene Yeniçam Limanına Demir attılar.   12 Haziran'da Yunanistan'ın Volos Limanı'ndan başlayarak, Gürcistan'ın Poti Limanı'na kadar uzanan ve 22 Ağustos'ta İstanbul'da bitecek olan etkinlikte yer alan 24 yat, Gürcistan'ın poti limanıundan Sonra Rize'de demirlediler. Rize Limanında demirleyerek Şehrin tarihi Turistik yerlerini gezen Yat Tutkunları bugün Rize Limanından demir aldılar. . 'Argonotların İzinde, Altın Postun Peşinde' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında katılımcılar,

ARGONATLAR BUGÜN SÜRMENE LİMANINA DEMİR ATTI

  Efsanesi yıllardır dillerden düşmeyen Argonatlar geçmişte dedelerinin yapmış olduğu yol ve güzergahı kullanarak gittikleri Gürcistan'ın Poti Limanından ayrıldılar, Argonatlar bugün 14.00'da Sürmene Çamburnu Yeniay YENİÇAM  Limanına demir attılar. Sürmene YENİÇAM Limanında Törenle karşılanan DADDRalli Tutkunlarını Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çiğ,Sürmene Liman Başkanı ,Sürmene Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu,Sürmene Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi,Daire Amirleri ve Tersane sahipleri ile vatandaşlar Çiçeklerle karşıladı. Sürmene Folklor Ekibinin bir birinden güzel Horon Figürleri ile mest olan DADDRalli Yat Tutkunları ,Başkan Rahmi Üstün ve Kaymakam Alper Çiğ Horona girerek Folklorcularla Horon Oynadılar. Sürmene Yeniçam Tersanesindeki Horonlu Karşılamadan sonra DADDRalli Tutkunları 2 gün boyunca Konaklayacakları Sürmene Zarha Montain Resort Otel'e nakledildiler. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Sürmene Kaymakamı Alper Balcı yelkenli Yat Tutkunları akşam yemeğinde bir araya geldiler. DADDRalli Üyeleri Sürmene'de kalacakalrı 2 gün boyunca Tarihi Kentler Birliği Üyesi Sürmene'nin Tarihi Turistik yerlerini yaylalarını gezecek Sürmene Bıçağı Alış verişi yapıp Sürmene Pidesini tattıktan Sonra Pazar günü akşam saat 5'ten sonra Sürmene YENİÇAM Limanından demir alıp Trabzon Limanına demirlemek için hareket edecekler. Kamarot Zafer Türkmen nezaretinde Trabzon Limanına demirleyecek olan 24 Yat ve bu yatları kullanan ekip Pazar gecesi Trabzon'da kaldıktan sonra ertesi gün Trabzon ve Tarihi Yerleri gezdikten sonra Trabzon'dan hareket edecek . ARGONAT'lar Beşikdüzü,Giresuni,Samsun ve Sinop'tan sonra son durakları İstanbul olacak. 

ZAFER TÜRKMEN ;

DADD Başkanı Zafer Türkmen ,bizim amacımız Karadenizde hiç olmayan Yat Sporunu geliştirmek tüm dünyadaki Yat Tutkunlarını Karadeniz'e Trabzon'a Sürmene'ye Yat Tutkunlarını çekmek . Türkmen,Geçmiş olduğumuz Limanlarda Karadeniz halkının bizlere göstermiş olduğu misafir perverliğide Tüm yatcı arkadaşalrımıza aktarıyoruz. Sürmene'de bizlere Sayın Kaymakamımız Mehmet Alper Çiğ ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün gösterdiği yakın ilgi ve misafir perverlik bizleri çok mutlu etti . 

RAHMİ ÜSTÜN;

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, yapmış olduğu açıklamada ise Sürmene ve bölgemizde Turizmi çeşitlendirmek için deniz ayağıda bizim için çok önemli bölgemizde 3 ay Dünyanın her yerinden yat tutkunlarını ağırlamaya talibiz. 

MEHMET ALPER ÇİĞ; 

Sürmene Kaymakamı ALper Çiğ ise yaptığı açıklamada Bölgemiz için Turizm Bacasız sanayi bunu çeşitlendirmek için var gücümüzle Başkanımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışmaktayız inşallah buna yat turizminide ekleyeceğiz. 

İstanbul Göz Hastanesi Sahibi Zafer Türkmen'in kurmuş olduğu DADD Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneğine üye 24 Yatın katıldığı 12 Haziran'da Yunanistan'ın Volos Limanı'ndan başlayarak, Gürcistan'ın Poti Limanı'na kadar uzanan ve 22 Ağustos'ta İstanbul'da bitecek olan etkinliğe katılan her yaştan Yat Tutkunlarının arasında 65 Yaşından sonra yat alarak denizlere açılan tutkunlarda var Ailece Denizde yaşayanlarda var. 

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün DADD Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneğinin Başkanı Zafer Türkmen ve Yönetimine Meşhur Sürmene Kaması Hediye etti.