ARAKLI'DA ARTIK HIRSIZLIK VE OLAY OLMAYACAK 

Araklı belediye başkanı Recep Çebi 'nın yoğun gayretleri sonucunda Araklı’ya kurulacak MOBESE sitemi için 02.12.2014 tarihinde imzalanan, sözleşme bedeli 580.000,00TL ve sözleşme süresi 120 iş günü olan ihaleyi en düşük teklif vererek Ö-Ner Mühendislik Hizmetleri Taahhüt Elektrik ve Elektronik San. Tic. Limited Şirketi almıştı
24 saat boyunca kayıt yapabilen yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde yaşanabilecek herhangi bir tatsız olaya anında müdahale edilerek huzur ve güven ortamının sağlamasında daha da hassas olunabilecek.

MOBESE KURULACAK ARAKLI DAHA GÜVENLİ BİR İLÇE OLACAK

Araklı da 26 noktaya konulacak 360 derece dönebilen kamereların ilçedeki asayiş olaylarında caydırıcı olabileceği belirtilildi. Araklıda ilk kazma vurularak alt yapıyla ilgili çalışmalara başlanıldı. ilçede başlatılan bu çalışmada esnafların da bu çalışmanın başlatılmasından büyük memnunluk duyduğu belirtildi.
Araklı belediye Başkanı Recep Çebi , “MOBESE sisteminin ilçemize kurulmasında emeği geçen başta merhum Trabzon Valisi Sn. Dr.Recep KIZILCIK'ı rahmetle anar, Sayın Valimiz Abdil Celil ÖZ, Araklı kaymakamı Adnan Tezcan eski emniyet Müdürümüz Ergun kızılboğa ve şu anki emniyet müdürümüz Ahmet Demir,
Başbakanlık Müşaviri Hasan KARABELA, ve MOBESE sisteminin İlçe Emniyet Müdürlüğümüze kurulmasında maddi katkıda bulunan değerli iş adamlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.