Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in iddialı projeleri arasında yer alan ve Akçaabat’tan başlayarak, Yaylacık, Söğütlü ve Yıldızlı sahilinden geçerek Akyazı’ya ulaşması planlanan bisiklet ve yürüyüş yolunda çalışmalar devam ediyor.

Zemin iyileştirme çalışması Akçaabat Belediyesi fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan proje ile sahillerin sosyal ve kültürel mekânların yanı sıra, kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolunun yanı sıra kafeteryalar, aktivite alanları, aqua park, amfi tiyatro, etkinlik sahaları gibi alanlar da yer alacak.


 
Araç Yolu da olacak

Proje ile yürüyüş ve bisiklet yolunun yanında hafif araçlar ile ulaşım sağalabilmesi için bir yol yapılması bekleniyor.  Proje bittiğinde sahilin Samsun Atakum sahili gibi bir hareketlilik bekleniyor.

Proje ile ilgili sitemize açıklama yapan Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Akçaabat’tan başlayıp, Yıldızlı’ya ve oradan da Akyazı’ya kadar devam edece kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolumuza devam ediyoruz. Belediyemiz tarafından sert zemin dökümü devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa yaptığımız proje ile bu bölgenin çehresi değişecek”