BÖYLE DEVAM EDERSE BİR YILDA BİTER

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Tonyalılara müjdeyi verdi. Milletvekili CORA, bir dizi ziyaretlerde bulunduğu Tonya’da, Beşikdüzü-İskenderli-Tonya karayolunda incelemelerde bulundu. CORA, öncelikle yol yapım çalışmalarını yerinde incelerken ardından yetkililer tarafından hazırlanan sunumu inceledi.

Çalışmaların çok yoğun ve hummalı bir şekilde ilerlediğini ifade eden Milletvekili Salih CORA, birden çok iş makinesi ve onlarca personelin görev yaptığını söyledi. CORA, “Yol çalışmaları çok yoğun bir şekilde ilerliyor. Bir yandan yol yapılırken bir yandan fore kazık, taş kırma işlemleri gerçekleştiriliyor. İlgili firma yoğun bir çalışma içerisinde. Hem İskenderli hem Tonya istikametinde şantiye kurulmuş yarma işlemleri devam ediyor. Böyle devam ederse Beşikdüzü-İskenderli-Tonya karayolu çok kısa bir süre içerisinde hatta bu yıl içerisinde bitebilir.” dedi.

CORA, “Bu yolun tamamlanmasının ardından bir varyant ile Vakfıkebir-İskenderli-Çayırbağı yolu birleştirilerek güzel ilçemiz ayrıca Çevre Yoluna da kavuşmuş olacak. Bu sayede büyük tonajlı araçlar ilçe merkezinden değil çevre yolundan geçecektir.” diye konuştu.

Öte yandan Beşikdüzü-İskenderli, İskenderli-Tonya arası yolun 21 km’lik kısmı büyük bir şekilde tamamlandı. Bu yolun İskenderli tarafında 17 iş makinesi, 10 kamyon ve 

80 personel, Tonya tarafında ise 6 iş makinesi, 8 kamyon ve 45 personel yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.