GAZETECİ AHMET KAYACIK DUALARLA ANILDI 

Haber . Ömer Altıntaş  www.trazonhaber24.com 

eçen yıl yaşamını yitiren NTV Karadeniz Temsilcisi Gazeteci Ahmet Kayacık, ölümünün 1. yılında Giresun’da kabri başında anıldı.
Giresun’un Kayadibi Mahallesi’ndeki mezarı başında düzenlenen anma törenine Gazeteci Kayacık’ın yakınlarının yanı sıra Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram ve Trabzon, Ordu ve Giresun’daki meslektaşları katıldı.

 Anma da konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Turgut Özdemir “Ahmet Kayacık nerede bir sorun varsa bölgenin savcısı gibi hemen olaya müdahil olup, o işi çözüme kovuşturmak için çabalardı. Herkesin derdine çare olmaya çalışırdı. Özellikle bölge turizmine katkı sağlamak için varını yoğunu ortaya koyardı. Biz o hep yanımızda diyoruz. Onu yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Giresun Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu’ya katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na da çok teşekkür ederiz. Burada olmayı çok istiyordu fakat kendisi il dışında olduğundan bizimle olamadı. Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu’na ve buraya katılan herkese de ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

 Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram ise  “Ahmet Kayacık, gazetecilik ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermeyen bir meslek erbabıydı. Gazeteciliği hiçbir zaman çıkar amaçlı kullanmayan kendini hep gazeteciliğe veren bir meslektaşımızdı. Onun anısına bugün buradayız. Kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

 Kayacık’ı bir doğa sevdalısı gazeteci olarak hatırladığını belirten Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’da konuşmasında “Gazeteci Ahmet Kayacık iyi bir gazeteci olduğu kadar iyi bir çevreciydi, doğa sevdalısıydı. Bir gün hepimiz bu fani dünyadan göçüp gideceğiz. Ancak arkamızdan güzel şeyler bırakabildiysek ne mutlu bize. Bugün bizler buradaysak, meslektaşları, sevenleri buradaysa demek ki Ahmet Kayacık güzel şeyler bırakmış. Onu bıraktığı bu güzellikleriyle hatırlamaya devam edeceğiz” görüşlerine yer verdi.

 Yapılan konuşmaların ardından dua ve Fatiha okunarak anma töreni mezar başında son buldu.