Yollarımız pürüzsüz, altyapımız sağlam
Görev süresi boyunca yol çalışmalarına çok büyük önem veren Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile yapmış olduğu yol çalışmalarını anlattı. 
BÜTÜN YOLLARIMIZA EL ATTIK


Mahalle ziyaretlerinde en çok talep edilen konuların başında yollar ilgili meseleler geldiğini belirten Başkan Genç, bu doğrultuda yol çalışmalarına öncelik verdiklerini söyledi.
 Genç, "Yol medeniyettir... Hep derler ya, "Gidemediğiniz yer sizin değildir" diye... Bizim de bu anlayış doğrultusunda, göreve gelmeden önce 2014 yılında seçim çalışmalarımızı yürütürken; vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz bir söz vardı. O dönemde Ortahisar'ımızın bütün yollarını görev süremizin sonuna kadar standartlara uygun hale getirmeyi vatandaşlarımıza taahhüt etmiştik. En çok bizden talep edilen isteklerin başında yollar geliyordu. Mahallelerimizi ziyaret ettiğimiz zaman muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla birebir görüştüğümüz zaman ilk talep edilen şey yolların düzeltilmesiydi. Biz de bu doğrultuda 85 mahallemizdeki bütün yollarıma el attık." dedi. 
YOL ÇALIŞMALARI MALİYETLİ 
Bölgenin dağlık jeolojik yapısı ve iklim şartlarından  yol çalışmalarının çok maliyetli olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Bölgemizin dağlık jeolojik dolayısıyla neredeyse bir ilin tekabül eden bir yol ağımız var. İklim şartları ve coğrafi yapı dolayısıyla yollarımız çok tahrip oluyor. Yol bakım ve onarım çalışmaları da bundan dolayı yüksek. Halihazırda 1800 km uzunluğunda bir yol ağına sahibiz. Bu yol ağından belediyemizin görev ve sorumluluğunda olan yollarda yüzde 95+ oranında yollarımızı standartlara uygun hale getirdik. Hem kırsal mahallelerde hem şehir merkezinde çalışma yapmadığımız hiçbir yol kalmadı. Yağmur suyu kanallarıyla, betonuyla, istinat duvarları ve sanat yapılarıyla yollarımızda çok büyük bir çalışmaya imza attık. Kalıcı bir eser ortaya çıkarmak için alelade bir çalışmadan çok öte sağlam bir altyapıyı dizayn ettikten sonra bütün bu çalışmalarımızı gerçekleştirdik." diye konuştu. 
YOLLARIMIZ SAĞLAM VE GÜVENLİ 


Yapılan çalışmalar sayesinde Ortahisar'da yolların daha sağlam ve güvenli hale geldiğini belirten Başkan Genç, yol çalışmalarıyla ilgili şu istatistiklere yer verdi: Beş yıl boyunca  yaptığımız çalışmalarla yollarımız pürüzsüz, altyapımız sağlam... 2014- 2019 yılları arasında 342.296 ton asfalt, 269.869m beton yol çalışması yaptık.Yol çalışmaları kapsamında 11.668m³ tretuar , 3.159m³ logolu beton duvar ve 46.970m³ taş duvar inşa ettik. Bunlara ek olarak 66.195m yeni yol açma, 1.143.901m yol bakım onarımı ve 26.868m yol genişletme çalışması gerçekleştirdik. Gitmediğimiz, ulaştığımız, dokunmadığımız hiçbir mahalle kalmadı. İlçemizdeki 85 mahallenin tamamında yol çalışması yaptık. Artık yollarımız daha güvenli ve sorunsuz ...
KURU BETONLA YOL ÇALIŞMALARINA YENİLİK GETİRDİK
Kuru beton tekniğini Doğu Karadeniz'de ilk kez uygulayarak yol çalışmalarına yenilik getirdiklerini belirten Başkan Genç, "Kuru beton tekniğiyle Doğu Karadeniz'de yol çalışması yapan ilk belediyeyiz. Bu amaçlar Fen İşlerimizde görevli 10-15 kişilik ekibi Samsun'a eğitim almaya gönderdik. Samsun Büyükşehir Belediyesi kuru beton tekniğiyle yol çalışması yapan ilk belediyelerdendi. Ekibimiz burada iki ay süreyle eğitim aldı. Bu işin inceliklerini en ince detaylarına kadar öğrendi. Kuru beton tekniği havaalanı betonu kalitesine eşdeğer nitelikte... Şu ana kadar elde ettiğimiz sonuçlar çok olumlu. Ama üzerinden bir kış geçtikten sonra, bu sene fazla kar yağmadığı için bir yıl daha beklemek zorundayız, kesin sonuçları elde edeceğiz. Ve bu sonuçlara göre bütün kırsal mahallelerimizde kuru beton tekniğiyle yol çalışması yapmayı düşünüyoruz. Yol çalışmalarımıza kuru beton tekniğini uygulayarak yenilik getirdik. Subaşı, Düzyurt, Tos, Gözalan ve Gölçayır gibi mahallelerimizde kuru beton tekniğiyle yol çalışması yaptık." ifadelerine yer verdi. 

Kuru beton tekniğiyle dökülen yolların havaalanı betonu kalitesinde olduğunu belirten Başkan Genç, "Kuru beton standardı sıcak asfalt standardında, hatta daha da üstünde olan bir yol. Normal beton yollardan standart olarak daha üst seviyede bir yol. Şayet sıcak asfalt olarak bu çalışmayı yapmış olsaydık kuru betonun iki kat maliyetine mal olacaktı. Asfaltın hammaddesi yurtdışından geldiği için çok pahalı bir şey. Dolara endeksli... Dolayısıyla bununla ilgili yurtdışına epey bir döviz ödeniyor. Kuru beton da ise bütün hammaddeler bize ait. Yurdumuzda üretiliyor. Diğer yandan kuru beton tekniğinde çimento hariç kum ve çakıl gibi bütün malzemeyi  belediyemize ait olan konkasör tesisi ile beton santrali elde ediyoruz. Bu malzemeler için dışarıya bir kuruş para ödemiyoruz. Ayrıca asfalt plentimiz de var... Kendi ihtiyaçlarımızı buradan karşıladığımız gibi ilçe belediyelerimize de asfalt yardımı yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.