TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  desteğiyle gerçekleştirilen 12 milyon lira bütçeli projeye, TTSO’nun da Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında destek verdiğini ve ayrıca projenin Trabzon Gelişim Stratejisi Belgesinde de yer aldığını vurguladı. Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Özellikle planetaryum ve bilim merkezi, 2010 yılından bu yana Trabzon’un gündeminde olan projeler. Trabzon Gelişim Stratejisi belgesinde iki projeye de yer vermiştik. Ayrıca DOKA aracılığıyla Cazibe Merkezleri kapsamında bakanlığa projeyi sunmuştuk. Şimdi bu projelerin hayata geçiriliyor olması nedeniyle şehrimiz adına çok mutluyuz. Projeye Cazibe Merkezleri Programı kapsamında destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, projeyi takip ederek şehrimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na, katkısı bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”

Hacısalihoğlu, Trabzon’un orta ve yüksek teknoloji ürünler üretilen, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden bir şehir yapma doğrultusunda TTSO da dahil çeşitli adımlar atıldığını vurgulayarak, “Şehrimizde bu yönde yapılan her yatırımı destekliyoruz. Planetaryum ve Bilim Merkezi de, gelecek kuşakların bilgi ile donatılmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.