“Aklıma Bir Fikir Geldi” sloganıyla, kamuoyunun korsanla mücadele konusunda uyarılması ve sektörel bilincin geliştirilmesi amacıyla bu yıl RATEM tarafından 11.’si düzenlenen “İletişim Fikirleri Yarışması” nın finali TRT İstanbul Radyoevi’nde yapıldı.
Gazete/Dergi, Radyo ve Televizyon kategorilerinde, 56 üniversiteden 664 eserin katıldığı yarışmada Trabzon Üniversitesi Reklam Atölyesi öğrencileri, Arş. Gör. Bahadır Burak SOLAK’ın koordinatörlüğünde hazırladıkları çalışmalarla Gazete/Dergi ve Radyo kategorilerinde toplam üç ödülün sahibi oldu. Gazete/Dergi kategorisinde Gülşah Beyza MALKOÇ 2’ncilik, Radyo kategorisinde Aleyna AKÇAY, Mustafa TÜNGÜR ve Perihan KOBAL 1’incilik; Oğuzhan UZUNOĞLU ve Nimet GÖSTERİŞLİ ise 3’üncülük ödülüne layık görüldü.
Yarışmada dereceye giren öğrencileri kutlayan Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU şu ifadeleri kullandı:
“Korsanla mücadele konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve toplumda farkındalık oluşması amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu önemli yarışmada, öğrencilerimizin Üniversitemiz adına üç ödül birden kazanması bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu vesileyle, yarışmada dereceye girip ödül kazanan öğrencilerimiz başta olmak üzere; onları yarışmaya hazırlayıp destekleyen koordinatör Araştırma Görevlimiz Bahadır Burak SOLAK ile İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdem TAŞDEMİR’i ve emeği geçen herkesi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”